Malazgirt’te satranç turnuvası düzenlendi! İlçenin Garyy Karparov’u belli oldu

Malazgirt Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede geçtiğimiz günlerde başlatılan okul sporları şampiyonası kapsamında yapılan satranç turnuvası şampiyonu belli oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt ilçesindeki ortaokullar arası satranç turnuvası sona erdi. Çekişmeleri geçen maçların sonunda, şampiyon Şehit Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu öğrencisi oldu.

 

Bu yılın birincisi, yetenekli satranç oyuncusu Muhammed Emre Yamlı oldu. Yamlı, rakiplerini tek tek geride bırakarak büyük bir başarı elde etti.

 

İLK TEBRİK EDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

Malazgirt Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede geçtiğimiz günlerde başlatılan okul sporları şampiyonası kapsamında yapılan satranç turnuvası şampiyonası yerinde izleyen Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon olan Muhammed Emre Yamlı’yı tebrik etti.

 

ŞAMPİYON DAHA 12 YAŞINDA

 

12 yaşındaki Malazgirtli Muhammed Emre Yamlı, aldığı başarılar ile satranç dünyasında adından sıkça söz ettiren bir genç sporcu olmaya aday.

 

Küçük yaşlardan itibaren satranç oynamaya başlayan Yamlı, hızla ilerleyerek kendisini geliştirmeyi başardı. Bu başarısıyla Malazgirt Orta Okulları Arası Satranç Şampiyonası'nı kazanarak yeteneğini bir kez daha kanıtladı.

 

 

Turnuva boyunca rakipleriyle karşı karşıya gelen Yamlı, zorlu müsabakalardan galip ayrıldı ve turnuvayı namağlup tamamladı.

 

Stratejik hamleleri ve oyun bilgisiyle dikkatleri üzerine çeken genç sporcu, her bir maçta rakiplerini ustalıkla alt etti. Özverili çalışmalarının meyvesini alan Muhammed Emre Yamlı, büyük bir özgüvenle mücadele etti ve başarıya ulaştı.

 

RAKİPLERİNİ TEK TEK GEÇTİ

 

Şampiyonaya katılan öğrenciler arasında büyük bir rekabet yaşandı. Ancak Muhammed Emre Yamlı, kendine has oyun tarzıyla öne çıktı ve turnuvanın en güçlü oyuncusu olarak kabul edildi. Büyük bir heyecanla geçen final maçında rakibini yenerek şampiyonluğa ulaşan Yamlı, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından başarısı coşkuyla kutlandı.

 

Malazgirt Orta Okulları Arası Satranç Şampiyonu olan Muhammed Emre Yamlı, bu başarısıyla okulunda gurur kaynağı oldu.

 

Satrancın zorlu dünyasında emin adımlarla ilerleyen genç sporcu, gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor. Eğitim hayatını sürdürürken satrançla da ilgilenmeye devam eden Yamlı, düzenli olarak babasıyla antrenmanlar yapıyor ve kendisini sürekli olarak geliştirmeye çalışıyor.

 

Satrancın stratejik bir oyun olduğunu ve zihinsel becerileri geliştirdiğini belirten Muhammed Emre Yamlı, diğer öğrencilere de bu sporu denemelerini öneriyor. Kendisi gibi satranç tutkunu gençleri teşvik eden Yamlı, yeni yeteneklerin keşfedilmesine yardımcı olmak istiyor.

 

HABER:İLHAN GÜVENİR


26.11.2023 11:19