Malazgirt'te Pancar Alımı Devam Ediyor

Malazgirt'te Pancar Alımı Devam Ediyor

Malazgirt’te şeker pancar yetiştiricileri, ürünlerinin sökümü ve şeker fabrikaları ile pancar alım merkezlerine teslimatları devam ediyor.

Şeker pancarı üretimi yapan ilçelerin başında gelen Malazgirt'te, yetiştiriciler ürünlerini yaklaşık 1 aydan beridir tarlarında toplamaya devam ediyor.

Zorlu yetiştirme döneminin ardından ürünlerini toplamaya başlayan yetiştiriciler, ürünlerini Malazgirt’teki şeker pancarı alım merkezine teslim etmeye devam ediyor.

“Pancar Üreticisi Altın Yılını Yaşıyor”

Malazgirt’teki pancar üreticilerinin altın yılını yaşadıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, çok şükür bu yıl çiftçilerimiz pancarlarından bire sekiz oranında verim aldılar dedi.

Pancar alım kantarında çiftçileri ziyaret eden Başkan Kılıç, Sayın Cumhurbaşkanımızdan şeker tadında bir şeker pancarı alım fiyatı bekliyoruz dedi.

Başkan Kılıç,” çok şükür bu yıl şeker pancarı ilçemizde altın yılını yaşıyor. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa böyle bir verim ile karşılaştık. Ürünlerimiz bire sekiz oranında verim verdi. Bu yıl 100 bin ton pancar alımı yapılması hedefleniyor. Şuana kadar yaklaşık 70 bin ton teslim alındı. Tarlarda kalan şeker pancarı miktarı 35 bin. Havalar böyle giderse, tarlalarda kalan 35 bin ton şeker pancarı da kısa bir süre içinde bitecek. Biz oda olarak Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’ın talimatları ile hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Genel Başkamızın talimatları doğrultusunda her daim çiftçilerimizi ziyaret edip sorun ver sıkıntılarını dinliyoruz. Bugünde burada pancar üreticilerimizi ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinledik.”dedi.

Malazgirt Pancar Bölge Şefliği Saha Yetkilisi Abdulvahap Göre ise, geçtiğimiz yıllarda şeker pancarının topraklı gelmesi nedeniyle devletin büyük bir zarara uğradığını, bu yıl ise toprak kısmının ayrıldığını söyledi.

Göre, " Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda firma olarak pancar alım işini biz yapıyoruz. Pancar üreticilerine tüm uyarılarımıza rağmen yinede topraklı ve saplı getiriyorlar. Bizlerde burada pancar alırken topraklarını ayırıp geriye kalanı tartıyoruz. Yani üreticilerimiz topraklı getirseler bile biz burada toprağını ayıklıyoruz. Bu yıl ilçemizin kotası yaklaşık 100 bin ton. Biz şimdiye kadar 70 bin ton alım yaptık. Daha 30-35 bin ton alımız olacaktır" ifadelerini kullandı.

 


25.10.2020 12:27