Malazgirt'te otogar ne zaman bitiyor! Başkan tarih verdi

Malazgirt halkı tarafından uzun yıllardır yapılması istenen ve adeta kanayan yara haline gelen otogar, şehre yakışır bir görünüme kavuşuyor. 


Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, yeni otogar alanında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Altın’ına incelemeleri sırasında firma yetkilileri eşlik etti.

 


 
MALAZGİRT'E YAKIŞIR BİR OTOGAR OLACAK


Eski mezbahanın yerinde yapılacak otogar inşaatının projesiyle yakından ilgilenen ve çalışmaların gidişatından memnuniyet duyan Başkan Altın , "Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda şehrin adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Malazgirt’e yakışmıyordu. Yüklenici firma hızlı ve titiz çalışma gerçekleştiriyor. İnşallah tamamlandığında modern, ihtiyacı karşılayacak ve tarihi ilçemize yakışır bir otogarı hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı

Bu tür hizmetlerin ilçenin fiziki yapısını geliştirdiğini belirten Altın, "Belediye olarak verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Malazgirt ilçemize daha önemli ve güzel yatırımlar gelmeye devam edecektir." dedi.

 

 

MODERN OTOGAR


9 bin metrekare üzerine kurulacak Malazgirt şehirlerarası otogarı içerisinde 8 otobüs peronu,32 araçlık otopark, 6 araçlık taksi durağı, 8 şoför dinlenme odası, bay bayan mescit, bay bayan lavabo, engelli lavabo, emanet odası, bebek bakım odası, hediyelik eşya dükkanları, teraslı restoran ve Cafe, oto yıkama bulunduracak.

 


32 ARAÇLIK OTOPARK YAPILACAK


Yeni otogar projesiyle ilgili de bilgiler veren Başkan Altın, "8 araçlık otobüs peronlarını barındıran yeni terminal, vatandaşlarımızın rahat edebilmesi açısından da 32 araçlık özel otoparka sahip olacak. Yaklaşık 9 bin  metrekarelik taban alanına oturan yapı içerisinde ulaşım ve hizmet birimlerinin yanı sıra yaklaşık 2.350 metrekarelik kiralanabilir ticari alanlar ve ofis birimleri bulunmaktadır. Bu konuda hemşerilerimizden de olumlu geri dönüşler alıyoruz ve yeni otogarı sabırsızlıkla beklediklerini dile getiriyorlar”"dedi.
 


12.07.2023 10:46