Malazgirt'te oduncular kışa hazır! Ya cepler?

Muş Malazgirtli oduncu esnafı, kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşa kışlık yakacak hazırlamak için yoğun bir çalışma içerisine girdi.

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt ilçesinde bu yıl içinde bazı bölgelerde doğalgaz verilmesi beklenirken diğer bölgelerde ise  doğalgaz  hizmeti alamayacaklar  şimdiden kış hazırlıklarına başladı.

 

Vatandaşlar kışlık odun ihtiyacını temin etmeye çalışırken  odun satıcıların da yüzü gülmeye başladı.

 

Sonbaharın gelişiyle işlerinin açıldığını ifade eden odun satıcısı Volkan Altıntaş “ Biz yakacak odunları Bitlis’ten getiriyoruz. Odunları sobalık olacak şekilde hazırlayıp, satışını yapıyoruz. Ülkemizde yakacak odunların fiyatları çok yükseldi ama biz çok uygun fiyata satıyoruz. Evler için hazırladığımız odunların tonu 3 bin 400 liradır. Fırın ve lokantalar için de odun çeşitlerimiz vardır. Sezonumuz başladı.” dedi.

 

 

İNSAN GÜCÜ YERİNE ELEKTRİKLE ODUNLAR KIRILIYOR

 

Selçuklu Mahallesinde bulunan odun deposunda satışlarını devam ettiren  Volkan Altıntaş  “Her gün 05.00-06.00 saatleri arası işbaşı yapıyoruz. Kış hazırlığı için odun kırıp müşteri bekliyoruz. Odunları hızar makinesi, baltalarla kırıyoruz. Son dönemlerde odun kırma makinesi ile insan gücü yerine elektrikle odunlar kırılıyor. Odun kırma makinesinin çıkmasıyla, odun kıran işçilerine iş kalmadı.”

 

Haber İlhan Güvenir


23.09.2023 14:52