Malazgirt’te kıtlığı bitirecek tohum ekimleri devam ediyor! Bir buğdaydan yirmi beş başak veriyor!

Konya’dan getirdiği Rus buğdaylarından ‘Ekiz’ buğday tohumunu, Malazgirt Adaksu köyünde ekimini başarılı bir şekilde yapan tüccar, iş insanı Cevdet Uzundemir, buğday tohumundan çok iyi bir verim almış ve bu mucize buğdayı tohumluk yapmıştı.

 

ALPARSLAN DİYARI-Bir buğday tanesinden yirmi beş başak veren mucize buğday tohumu, Adaksu petrolde çitçilere verilmeye devam ediyor.

 

 

Mucize Ekiz buğday tohumu, küresel tahıl arzının azalmaya başladığı günümüzde daha yüksek rekolte sağlayacak buğday türü geliştirmeye çalışan rakiplerini geride bırakmışa benziyor.

 

 

 

Uzundemir, bu yıl, geliştirdiği yeni bir tür olan Ekiz buğday tohumunu Malazgirt ilçesinde isteyen üreticilere verdiğini belirterek,” Ben kazandım tüm halkımız da kazansın.” dedi.

 

 

 

Ekiz Rus buğdayı, bir tane tohumluk buğdaydan yüzlerce buğday olarak yetişiyor. Kardeşleme tekniğinin en güzel örneklerinden biri olan Ekiz buğday bir tane buğday tohumunda 25 başak verebiliyor.

 

 

 

Uzundemir ,” Ekiz buğday tohumu çok bereketli bir buğday. Ben yıllardır üreticilik yapıyorum, böylesi mucize bir buğdayı ilk defa gördüm. İlçemizde tohum ekme sezonu açıldı. Vatandaşlarımıza üretici kardeşlerimize tavsiye ediyorum. Çok yoğun istek olunca her çiftçimize 500 kilogramı geçmeyecek şekilde tohumluk olarak vereceğiz.”dedi.

 

 

HABER: İLHAN GÜVENİR


05.11.2023 16:53