Malazgirt’te kışa hazırlık:Kömür pahalı tezek revaçta!

Malazgirt’te Ağustos ayında başlayan kış ayları hazırlıkları ile birlikte, hayvan dışkısından elde edilip kurutularak hazırlanan tezeklerin satışına başlandı.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirtli vatandaşlar, kömür fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kışın soğukta kalmamak adına bir arabası 2 Bin TL olan tezek satın alarak , yakacak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

 

Yaklaşık 7 ay boyunca soğuk altında kalan Malazgirt’te, özellikle dar gelirli ailelerin büyük ilgi gösterdiği tezekler, köylerden toplanarak ilçe merkezinde satışa sunuluyor. Kümbet cami civarında traktörlerle getirilen tezeklerin fiyatı bir römorku 2 Bin TL’den satışı yapıyor.

 

Merkez köylerde yaz boyunca hayvan gübresinden yapılan tezekler, kalaklar halinde kurutulup saklanıyor. Kış aylarında sobalarda kullanılan bu yakıt, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Ancak tezek satışlarının başlamasına rağmen, vatandaşlardan beklenen ilgi henüz tam olarak görülmüyor.

 

 

Kış mevsimi yaklaşırken, Malazgirt’te tezek satışlarının artacağı ve bu doğal yakacağa talebin daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


13.08.2024 07:50