Malazgirt'te "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" paneli 

Malazgirt'te "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" paneli 

Malazgirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce, "25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü" dolayısıyla panel düzenlendi. 

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik düzenlenen panelde ilk olarak, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin slayt gösterilerinin izletilmesiyle başlandı. 

Panelde konuşan Malazgirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Sosyolog Leyla Bozkurt Balcı, şiddete maruz kalan kadınların yüzde 85'inin evli olduğunu belirtti. 

Kaliteli yaşam isteyenlerin önce kadınlara zarar vermekten vazgeçmesi gerektiğini belirten Balcı, "Hala maalesef 15-16 yaşındaki genç kızlarımızı evlendirmeye çalıştırıyorlar. Siz değerli muhtarlarımızdan tek ricamız bu tür konulara hassas olmanız. Köylerinizde böyle bir durumda hemen kolluk kuvvetleriyle irtibata geçin." 

‘KADES tanıtıldı’ 

Malazgirt Jandarma Komutanlığı personeli tarafından KADES uygulaması tanıtıldı. 

Jandarma Personeli tarafından tanıtılan KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. 

Panelde son olarak Malazgirt İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden Psikolog Engin Laçin tarafından ise öfke kontrolü hakkında bilgiler aktarıldı. 

Panele, Köy ve Mahalle Muhtarları, Aile ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü personelleri, Jandarma Personelleri ve Malazgirt İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinde görevli çalışanlar katıldı. 


22.11.2022 16:54