Malazgirt'te ilk ders zili çaldı

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Malazgirt'te ilk ders zili büyük bir coşku ve heyecanla çaldı. Öğrenciler ve öğretmenler uzun bir yaz tatilinin ardından okullarına kavuşurken, ilçedeki eğitim kurumlarında büyük bir hareketlilik yaşandı.

ALPARSLAN DİYARI – Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen yeni eğitim-öğretim yılı törenine katılarak, hem öğrencilere hem de öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu. Törende, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde şehit düşen askerler anısına öğrencilerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu.

 

 

Vedat Kaya, yaptığı konuşmada milli değerlerin önemine vurgu yaparak, şehitlerin anısını yaşatmanın, eğitimin temel taşlarından biri olduğunu belirtti. Kaya, "Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Şehitlerimize rahmet dilerken, öğrencilerimizin bu süreçte başarılı olması için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Tüm öğretmenlerimize özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum," dedi.

 

 

MALAZGİRT'TE 14 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

 

Bu yıl Malazgirt'te 14 bin öğrenci ve 870 öğretmen, eğitim-öğretim yılına başlamış durumda. Öğrencilerin ders başı yapmasıyla birlikte ilçede kırtasiyeler ve okullar yoğun bir şekilde hareketlenirken, eğitim heyecanı yeniden canlandı.

 

 

 

HABER: VEYSEL EŞİN

 


09.09.2024 10:13