Malazgirt’te Hayvan Pazarı kurulması hayali gerçek oluyor

Muş’un Malazgirt ilçesinde Belediye Başkanı Cengiz Altın, hayvan pazarı kurulması için kolları sıvadı.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında yoğun bir potansiyele sahip olan ilçede çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine yönelik yaptığı desteklemelere bir yenisini daha ekliyor.

 

 

Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, ilçede faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerinin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını, modern bir ortamda alıcılarla buluşturabileceği canlı hayvan pazarı kurulması için kolları sıvadı.

 

 

 

CANLI HAYVAN PAZARI KURULUYOR


Bu kapsamda canlı hayvan pazarı içinde 270 metrekare bir mezbahana binası, 100 m2 bir tane idari bina, 400 m2 kapalı hayvanlar için padok, ayrıca hayvanlar için 504 m2 açık padok ve tüm canlı hayvan pazarı etrafında 550 metre ihata duvarı yapılacak. Belediye Başkanı Cengiz Altın, “Hayvan Pazarı, İlçemize ve tüm hayvancılarımıza hayırlı olsun. En kısa sürede hayvan pazarımızı hizmete açacağız" dedi.  

 

 

 

Başkan Altın, Hayvan yetiştiricileri de canlı hayvan pazarını yıllardan bu yana büyük bir sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, projeden oldukça memnun olduklarını söyledi. Hayvan pazarı kurulması kararından dolayı Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın’a teşekkür eden yetiştiriciler, “Bizim için adeta bir rüya olan hayvan pazarı sektör için oldukça önemli bir uygulama. Rüyamız gerçekleşeceği için çok mutluyuz. Böylece bin bir emek harcayarak yetiştirdiğimiz büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımızı alıcılarla modern bir pazarda buluşturacağız. İlçemiz ekonomisine büyük katkı sunacak bu uygulama ile yetiştiricilerimizde önemli bir gelir sağlayacak. İlçemizdeki hayvancılığı teşvik eden bu uygulamanın hayata geçirilmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

 

BAŞKAN ALTIN,TARİH VERDİ

 

Belediye Başkanı Cengiz Altın, inşaatı devam eden canlı hayvan pazarının yapımına başladıklarını, önümüzdeki yılda yapımını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

HABER::İLHAN GÜVENİR

 


09.11.2023 03:30