Malazgirt’te Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla at yarışları düzenlenecek

Muşun Malazgirt ilçesinde Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla "şeref koşusu, at yarışları" etkinliği gerçekleştirilecek.

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt Belediyesi tarafından son birkaç yıldır gelenek haline gelmiş tarihi milli parkta bulunan hipodromda gerçekleştirilen at yarışları etkinliğine bu yıl bir yenisi daha eklendi.


Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirecek olan yerli atlar Cumhuriyet koşusunu düzenleyen Malazgirt Belediyesi tarafından hazırlıklar başladı. İki atyarışı koşusu yapılacak yarışlara çevre ilçelerden de atların katılacağı belirtiliyor.

 

 


TARİHİ İLÇEMİZ İÇİN BU TARZ ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

 

100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Cumhuriyet koşusuna değinen Belediye Başkanı Cengiz Altın; Tarihi ile dünyaya nam salmış kadim memleketimizin tarihinden aldığı güç ile at yarışları etkinliklerinin bir gelenek haline gelerek sürekliliğini sağlamak istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği cumhuriyeti daha iyi seviyelere taşımak bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bu vesile ile 29 Ekim 2023 günü tüm halkımızı saat 14:00’da Milli Parkta bulunan hipodroma davet ediyoruz.

 

 


HABER: İLHAN GÜVENİR
 


24.10.2023 10:08