Malazgirt’te çiftçiler destek bekliyor: Üretim sürmeli Türkiye aç kalmamalı

Malazgirt’te arpa ve buğday satışları devam ederken, ilçedeki üreticiler ve satıcılar fiyatlardan memnun olmadıklarını dile getiriyor.

ALPARSLAN DİYARI – Malazgirt’te hem üreticilik yapan hem de arpa ve buğday satışı gerçekleştiren Nesim Çelik, çiftçilerin zor durumda olduğunu belirtti. Çelik, fiyatların düşüklüğü nedeniyle bir süre sonra kimsenin tarım yapamayacağını ifade ederek yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu.

 

 

"ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA"

 

Malazgirt Ahmedi Hani Parkı'nın yanında satış yapmaya devam eden Nesim Çelik, fiyatlardaki belirsizliğin ve düşük kar marjlarının üreticileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Çelik, “Durum böyle devam ederse birkaç yıl içinde kimse tarla ekip biçmeye cesaret edemez. Üreticiler olarak çok zorlanıyoruz, ürünlerimizin karşılığını alamıyoruz. Mazot ve gübre çok pahalı.” diye konuştu.

 

 

"TÜRKİYE AÇ KALMASIN DİYE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

 

Nesim Çelik, karşılaşılan tüm zorluklara rağmen, ülke tarımının ayakta kalması için üretime devam edeceklerini belirtti. Çelik, “Türkiye aç kalmasın diye üretmeye mecburuz, bu bizim sorumluluğumuz. Ancak yetkililerin de bu duruma müdahale edip çiftçilerin hak ettiği değeri almasını sağlaması gerekiyor” dedi.

 

Malazgirt’teki çiftçiler, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için acil önlemler alınmasını beklerken, buğday ve arpa satışları ise devam ediyor. Ancak çiftçilerin umutları, bu süreçte yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesine bağlı.

 

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


15.08.2024 08:07