Malazgirt’te boğulma vakalarına karşı yüzme eğitimi veriliyor

​​​​​​​Muş Malazgirt Gençlik Spor İlçr Müdürlüğüne bağlı Olimpik Yüzme Havuzunda, havaların ısınmasıyla birlikte artan boğulma vakalarına karşı 6-12 yaş arası öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor.

İlçede sporun tabana yayılması için tesis çalışmalarına devam eden Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi ile eğitimlerini sürdürüyor. İlçeden Milli Park içinde kurulan portatif yüzme havuzunda uzman antrenörler eşliğinde eğitimler devam ediyor.

 

 

Gençler ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği yüzme eğitiminde aynı zamanda eğleniyorlar. Yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzunun faaliyete geçinceye kadar geçici süreliğine kurulan portatif yüzme havuzu çocuk ve gençlerin yüzme eğitimini karşılayacak. Yoğun ilginin gösterildiği portatif yüzme havuzunda yüzme eğitiminin yanı sıra sosyalleşmeleri de sağlanıyor. Eğitimler Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek.

 

 

Yüzme havuzu ziyaret eden Kaymakam Göksu Bayram ve Belediye Başkanı Cengiz Altın, Malazgirt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Özbey’den Milli Parkın içinde kurulan portatif yüzme havuzunda verilen yüzme eğitimleri hakkında bilgiler aldılar.

 

 

Malazgirt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Özbey, portatif yüzme havuzunun kurulmasını destekleyenlere teşekkür dileklerini ileterek; “İlçemizde yapımı devam etmekte olan Yarı Olimpik Havuz yapılıncaya kadar, çocuklarımızın ve gençlerimizin taleplerini karşılamak adına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Malazgirt’imize portatif havuz kazandırıldı.

 

 

Çocuklarımızın ve gençlerimizin yoğun ilgisinden oldukça memnunuz. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Malazgirt Kaymakamlığına, Malazgirt Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.

Haber: İlhan Güvenir

 


05.08.2023 16:43