Malazgirt’te asırlık bayram geleneği sürüyor

Malazgirt ilçesi Adalar mahallesinde, toplu halde küskünleri barıştırma, ölenlerin evlerini ziyaret etme ve şeker toplama geleneği yaklaşık bir asırdır sürdürülüyor.

ALPARSLAN DİYARI-Adalar mahallesinde yaşayan her yaştan kişi bayramlarda toplanıp bayramlaşma yapıyor sonra da küskünleri barıştırıyor.

 

Toplu halde evleri dolaşarak şeker toplayan mahalle halkı, evlerin bahçesinde ev halkından ölenler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua ediyor.

 

 

Mahalle halkından Yüksel Yağcı, yıllardan beri büyüklerden gördüğü gelenekleri sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Mahallesin her konuda örnek bir mahalle olduğunu belirten Yağcı, "mahallemiz ilçemizin en eski mahallesi herhangi bir sıkıntısı yok, ev ev dolaşılıyor, küskünler barıştırılıyor. Her bayram mezarlığı toplu ziyaret ederiz. En son ölen vatandaşlarımızın evlerini ziyaret eder, kapılarında Kur'an-ı Kerim okuruz. Bu güzel geleneği çocuklarımız ve gençlerimizde devam ettirecek." dedi.

 

 

Mahalle Muhtarı Emrah Balcı ise,"Bu güzel gelenek büyüklerimizden bizlere miras kaldı. Tüm mahalle halkı hep birlikte toplanıp, mahallede hep birlikte dolaşıyoruz. Ev ev bayramlaşıyoruz. Herkesle görüşüyoruz, şekerimizi topluyoruz." diye konuştu.

 

"HABER VEYSEL EŞİN"


11.04.2024 09:43