Malazgirt’te arazi alev aldı: İtfaiye ekipleri güçlükle söndürdü

Malazgirt'in Mezra köyünde bulunan kuru arazi, çıkan yangın sonucu alev aldı. Yangın, hızla yayılarak çevreye tehdit oluşturdu. Malazgirt Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Olay yerinde zamanla yarışan itfaiye ekipleri, zorlu koşullar altında yangını kontrol altına almayı başardı. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, kuru arazide büyük maddi hasar meydana geldi.

 

 

Malazgirt Belediyesi yetkilileri, yangının daha fazla yayılmasını engelleyen itfaiye ekiplerine teşekkür ederek, "Ekiplerimiz, büyük bir özveriyle yangını söndürmek için ellerinden geleni yaptı. Halkımızın can ve mal güvenliği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz," şeklinde açıklama yaptı.

 

MALAZGİRT'TE ÜÇ NOKTADA YANGIN ÇIKTI

Malazgirt'te üç farklı noktada yangın çıktı. Hasretpınar köyünde 2 dönümlük arazi, Alışan Mahallesi'nde bir tarla ve Mezra köyünde kuru otlar alev aldı. Yangınlar, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Yangınların çıkış sebebi henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

,

 

Yangın sonrası köy halkı, yangın alanında incelemelerde bulunarak, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Mezra köyü sakinlerinden Mehmet Yıldız, "Yangın çok hızlı yayıldı ve korku dolu anlar yaşadık. İtfaiye ekipleri zamanında müdahale ederek yangını söndürdü. Kendilerine minnettarız," dedi.

 

Yetkililer, kuru yaz aylarında yangın riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını ve yangın durumunda hemen itfaiyeye haber vermelerini istedi.

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


06.07.2024 13:11