Malazgirt’te 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni

​​​​​​​Muş'un Malazgirt ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü törenle kutlandı.

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt' ten Dumlupınar'a uzanan kutlu bir destan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıl Dönümü Çelenk Sunma Töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 

HER İKİ KOMUTANA SELAM DURDULAR

 

3 gün önce tarihi ilçede Malazgirt Zaferi’in 952. Yıldömünü kutlanmış, ilçe bayraklar ve Sultan Alparslan resimleri ile donatılmıştı. Günün karesi ise Malazgirt Cumhuriyet meydanında Malazgirt' ten Dumlupınar'a uzanan kutlu bir destan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıl Dönümü Çelenk Sunma Töreninde gerçekleşti.

 

Malazgirt Jandarma Komutanlığındaki askerler ve ilçe Emniyet Müdürlüğü personeli hem Sultan Alparslan’a hem de başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e selam durdular.

 

Malazgirt’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören sona erdi.

 

Çelenk koyma törenine Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Cumhuriyet Savcısı Pınar Özçulcu, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Emniyet Müdürü Serhan Türk, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya,  siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum amirleri, askeri erkân katıldı.

 

Haber İlhan Güvenir

 


30.08.2023 10:44