Malazgirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Malazgirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

 

ALPARSLAN DİYARI-Dün Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan tören, bugün de çeşitli etkinliklerle devam etti.

 

 

Malazgirt’te şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit edildiği cadde de başlayan kutlamalarda Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve Belediye Başkanı Cengiz Altın ile ilçe protokolü öğrenciler ile birlikte elerinde bayraklar ile ilçe merkezine doğru Cumhuriyet yürüyüşü yaptılar.

 

 

7 DEN 70’ŞE ELİNE BAYRAK ALAN ALANLARA KOŞTU

 

Malazgirtli vatandaşlardan 7 den 70’şe kadar her kes ellerinde bayraklarla Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için kutlamaların yapıldığı alanlara koştular.

 

Malazgirt Meydanında devam eden etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyet Bayram mesajının okunmasının ardından etkilikler başladı.

 

Malazgirtli öğrencilerin hazırladıkları bir birinden renkli görüntüler eşliğinde Cumhuriyet temalı gösteriler izleyen tarafından yoğun ilgi ile izlendi.

 

Etkinliklere gelen vatandaşlar ve öğrencileri selamlayan Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve Belediye Başkanı Cengiz Altın, herkesin Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar.

 

Kürsüde Malazgirt halkına seslenen Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, yediden yetmişe tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum dedi.

 

Konuşmanın ardından değişik yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Kutlamalara Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve eşi Nebahat Er Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Cumhuriyet Savcısı Nermin Çankaya, Jandarma Binbaşı Kamil İncebacak, İlçe Emniyet Müdürü Serhan Türk ,kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

HABER:İLHAN GÜVENİR

 


29.10.2023 14:22