Malazgirt’te 2-3 metre karla mücadele! Kar kalınlığı iş makinelerinin boyunu aştı

Malazgirt köylerinde 3 gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında çalışma yürüten ekipler, fırtına ve tipi nedeniyle kar kalınlığının yer yer 3-4 metreye ulaştığı bölgelerde ilerlemekte güçlük yaşıyor.

ALPARSLAN DİYARI-Kent merkezi ve köylerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

 

 

Yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle köylere ulaşmakta zorluk yaşayan ekipler, kar kalınlığının iş makinelerinin boyunu aştığı bölgeleri aşmaya çalışıyor.

 

Malazgirt- Ahlat karayolu Kızılyusuf köyü mevkisinde ulaşımının sağlandığı 7/24 esasına göre çalışan Malazgirt Karayolları 116. Şube şefliği kar kaplanları, fırtına ve tipi nedeniyle zaman zaman durmak zorunda kalıyor.

 

 

Yoğun çaba sarf ederek Malazgirt- Ahlat karayolu ile köy yollarının ulaşımını sağlamaya çalışan ekipler, büyük fedakarlık gösteriyor.

 

 

“Biz yolları açıyoruz tipi ve fırtına tekrar dolduruyor”

 

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Malazgirt- Ahlat karayolu açmakta zorlandıklarını belirten Malazgirt Karayolları 116. Şube Şefliği Saha Amiri Ali Ömeroğlu, “Biz yolları açıyoruz ama fırtına ve tipi tekrar dolduruyor. Kar yüksekliği yer yer değişiyor. İlerlemekte zorlanıyoruz.” dedi.

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"

 


30.01.2024 09:52