Malazgirt’te 19 Ekim Muhtarlar Günü

Malazgirt’te 19 Ekim Muhtarlar Günü

Malazgirt’te 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Malazgirt Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Muhsin Özkahraman tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Özkahraman, "Muhtar, köy ya da mahallelerde yerel yönetim idaresinin başıdır. Muhtarlar, seçimle iş başına gelen halkımızın temsilcileridir. Toplumun sosyal ve idari ihtiyaçlarını karşılayan muhtarlık müessesesi, çok yönlü bir kurumdur. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgelerindeki maddi durumdan yoksun insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında da etkin rol oynamaktadır. Muhtarlarımız, aziz milletimizin birinci derecede temsilcileridir. Biz muhtarlara her daim desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Yiğit Yaşar Demirer’e, Belediye Başkanımız Cengiz Altın’a, emniyetimize, jandarmamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programa; Muş Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım, Özel İdare Müdürü Kemal Bingöl, Malazgirt, siyası parti ve STK temsilcileri, kurum amirleri ile muhtarlar katıldı.

 


26.10.2021 12:12