Malazgirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Malazgirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

 

Kaymakam Göksu Bayram ve beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Fesih Akkuş, Malazgirt Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Haydaroğulları, Çalışma ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Koca, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Kurum Amirleri, Şehit Er Mehmet Zeki Özsubaşı ve Şehit Selçuk Yabansu'nun kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

 

 

 

Kaymakam Bayram, burada yaptığı konuşmada, şehit yakınları ve gazileri baş tacı olarak gördüklerini söyledi.

 

 

Ülke için canlarını veren tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sağlıklı uzun ömürler dileyen Kaymakam Bayram, "Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, biz de bu anlamlı günün anısına şehitlerimizin kabirlerinde dua ettik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz. Mekânları cennet olsun inşallah." diye konuştu.

 

Adaksu Köyünde Şehit Er Mehmet Zeki Özsubaşı’nın babası Enver Özsubaşı’yı evinde ziyaret ederek, tüm şehit yakınları bize şehitlerimizin birer emanetidir dedi.

 

Kaymakam Bayram ve beraberindeki heyet Malazgirt Müzesi içinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü salonunu gezdiler.

 

Kaymakam Bayram ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik salonu gezerek o günleri yeniden yaşadılar.

 

Bayram, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik salonunda tüm şehitlere Allah’tan rahmet gazilere uzun ömürler diledi.

 

Daha sonra Kaymakam Göksu Bayram ve Belediye Başkan Vekili Fesih Akkuş Kümbet Camisinde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için okutulan mevlit programına katıldılar. 

 

Haber: İlhan Güvenir

 


15.07.2023 14:31