Malazgirt ovası yeşile büründü: Vatandaşlar akın ediyor

Malazgirt Ovası, ilkbaharın gelişiyle birlikte yemyeşil bir örtüye bürünerek adeta doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi haline geldi. Doğal güzellikleriyle ünlü olan ova, bu yıl da ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

ALPARSLAN DİYARI- Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla bilinen Malazgirt Ovası, bu mevsimde doğaseverler ve fotoğraf tutkunları için adeta bir cennet haline geldi. Özellikle fotoğraf sanatçıları, bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek için bölgeye akın ediyor.

 

 

ZİYARETÇİLERİN YORUMLARI

 

Bölgeye gelen ziyaretçiler, Malazgirt Ovası’nın doğa harikası manzaralarına hayran kaldıklarını belirtiyor.

 

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, “ buğun çocuklarım ile Malazgirt ovasındaki eşsiz güzelliği görmeye geldik. Ben oda başkanı olarak tüm Türkiye’deki vatandaşların gelip bu eşsiz güzellikleri görmelerini isteriz. “dedi.

 

DOĞA VE TARİH BİR ARADA

 

Malazgirt Ovası sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yaşandığı bu topraklar, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.

 

 

ZİYARETÇİLERE UYARILAR

 

Yetkililer, doğayı korumanın önemine dikkat çekerek, ziyaretçilerin çevreye duyarlı olmalarını ve doğal alanlara zarar vermemelerini rica ediyor. Özellikle fotoğraf çekimleri sırasında doğanın hassas dengesine saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

Malazgirt Ovası, yeşilin her tonunu barındıran muhteşem manzarasıyla, doğa ve fotoğraf tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Bu eşsiz doğa harikasını görmek ve yaşamak isteyenler için şimdi tam zamanı!

 

HABER VEYSEL EŞİN


25.06.2024 08:57