Malazgirt Otogarı: Böyle açılış görülmedi!

Malazgirt Şehirlerarası Otobüs Terminali yaklaşık 1 bin kişinin katıldığı görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

 

ALPARSLAN DİYARI-Açılış töreninde Kürtçe şarkılar ile halaylar çekilerek, yeni otogarın faaliyete girilmesi vatandaşlar tarafından kutlanıldı.

 

Malazgirt’te yıllardır yapılması beklenen otogarı Ak Parti Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın yaptı.

 

GECEN YIL TEMELİ DUALAR İLE ATILAN OTOGARIN AÇILIŞI YİNE DUALAR İLE YAPILDI

 

İlçe halkının en büyük ihtiyaçlarından birisi olan ve Malazgirt Belediyesi’nin en önemli ve en büyük yatırım projeleri arasında yer alan Şehirler Arası Otobüs Terminali yoğun bir katılımla hizmete girdi.

 

 

Otogarın açılış törenine Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, Muş Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım, Ak Parti İlçe başkanı Kenan Deniz, Malazgirt halkı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YILLARIN ÖZLEMİ BİTTİ

Açılış töreninde konuşan Başkan Altın,” Yıllardır özlemini çektiğimiz otogarımıza kavuşanın mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.

 

Başkan Altın,” Çok şükür Malazgirt halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirdik. Otogar ilçemizde yapılması geren en büyük projelerden biriydi. Biz terminalin temeli atarken bize diyorlardı: İki tane briketi üst üste koymuşlar, otogar yapmışlar. Allah aşkına bakın iki biriket mi?. Bizler siz değerli Malazgirt halkına ne söz verdiysek onu yaptık ve Allah nasip eder kazanırsak daha fazlasını yapacağız ve yapmaya hazırız.”dedi.

 

 

“Siz bize güvendiğiniz ve inandığınız sürece bizim Malazgirt’te yapamayacağımız hiçbir hizmet yoktur” diyen başkan Başkan Altın otogar Malazgirt halkına hayırlı olsun.”dedi.

 

 

 

Yapılan konuşmaların akabinde hayır duaları eşliğinde otogarın içi davetliler tarafından gezildi.

 

 

FİRMA SAHİPLERİNDEN TAM NOT

 

 

Otobüs firma sahipleri yeni yapılan otogarı çok beğendiklerini belirterek, Malazgirt halkının yıllardır özlemle beklediği otogarı faaliyete geçirdikleri için Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın’a teşekkür ettiler.

 

 

Coşkulu açılışın ardından ise Malazgirtli vatandaşlar halay çekerek açılışı kutladılar.

 

"HABER VEYSEL EŞİN"

 

 


27.03.2024 14:27