Malazgirt Kaymakamı Kar Kış Demeden Köyleri Ziyaret Ediyor

Malazgirt Kaymakamı Kar Kış Demeden Köyleri Ziyaret Ediyor

Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer beraberinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Yakup Bozkurt  ile birlikte ilçenin köylerini gezerek, hane ziyaretlerine ağır kış şartlarına rağmen davam ediyor.

Kış aylarının çetin çektiği Süphan Dağı eteğindeki Mağalçık köyüne giden Kaymakam Demirer, köy halkı tarafından heyecanla karşılandı.

Köyün girişinde Kaymakam Demirer’e çetin geçen kış aylarının zorluklarından söz eden vatandaşlar, kar kış demeden ziyaretlerine gelen kaymakam Demirer’ ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kış ayında yaşadıkları zorlukları anlatan köylüler, bu yıl kar yağışı ile birlikte köy yollarının hemen açıldığını belirten köylüler, geçmiş yıllarda günlerce ulaşım sağlayamadıklarını ifade ettiler.

Kaymakam Demirer’i köylerinde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren köylüler, daha önceki yılarda gelen idarecilerin köy ziyaretlerinde kısa sürede döndüklerini, bunun için yaşadığımız zorlukları detaylı bir şekilde anlatamadıklarını, ancak muhtarların idarecilere anlatabildiği kadarıyla yaşanılan zorlukların bilindiğini, şimdi ise herkesin kendi sorununu detaylı bir şekilde kendi köylerinde ifade etme fırsatını bulduklarını söylediler.

Kaymakam Demirer kış aylarında özellikle ziyaretlerine ağırlık verdiğini belirterek, amacımız özelikle çetin geçen kış ayrında kar yağışından dolayı yaşanan ulaşım, ısınma ve barınma sorunlarını birebir ilk ağızdan dinlemek dedi.

‘Kaymakam Demirer, Bir Dağcı Gibi Tepeyi Tırmanarak Hane Ziyareti Yaptı’

Kış aylarının çetin geçtiği Mağalçık köyünde ziyaretlerinde, köyün en tepesinde bulunan 70 yaşındaki Selahattin Akın amca ve eşini ziyaret etmek için köyün en yüksek tepesini adeta bir dağcı gibi tırmanarak ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Kaymakam Demirer’i evlerinde görmenin mutluğunu yaşayan Selahattin amca ve eşi Kaymakam Demirer’e ve beraberindeki ekibe teşekkür ederek, ziyaretlerinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Daha sonra yine zorlu bir inişin ardından köy içine inen Kaymakam Demirer’in geldiği duyan çocuklar tarafından etrafı çevrilerek sevgi gösterinde bulundular. Kaymakam Demirer ise tek tek çocukların isteklerini sorarak çeşitli hediyeler verdi.

 

 

 


09.02.2022 10:37