Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, EBA Destek Noktasını inceledi

Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, EBA Destek Noktasını inceledi

Malazgirt’te evlerinde İnternet imkanı olmayan öğrenciler, Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi oluşturulan EBA Destek Noktasından yararlanıyor.

İnternet imkânı olmayan öğrenciler Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi EBA Destek Noktasında Sosyal mesafe ve Maske kurallarına uyarak eğitimlerini sürdürüyor.

Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesinde kurulan EBA Destek Noktasını ziyaret ederek, evlerinde internet imkânı olmayan öğrenciler için hizmete sunulduğunu ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

 "EBA Mobil Destek Araçları" Malazgirt yollarında

Malazgirt Kaymakamlığı ve Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan EBA Mobil Destek Araçları ile teknik donanıma veya internete sahip olmayan öğrencilere okulda gibi eğitim verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığının projelerinden olan ve Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın’ın desteğiyle hazırlanan Gezici EBA Mobil Destek araçları Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başladı.

EBA Destek Noktasını gezen Kaymakam Emre Yalçın daha sonra okulun önünde "EBA Mobil Destek Araçları" incelemelerde bulundu.

Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya’dan Gezici EBA Mobil Destek araçlarını hakkında bilgi aldı.

Malazgirt Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Fen Lisesinde Konuyla ilgili açıklama yapan Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın,"İlçemizde birçok noktada EBA noktaları kurduk. Çünkü her çocuk bazen kendi evinden bağlanamıyor, donanımı imkânları olamaya biliyor. Şuan 2 tane Mobil Destek Araçlara düzenleme yaptık. İnternet sistemi üzerinden gidecekler, çocuklara bu imkanı okul bahçesinde yada okul içerisinde bu taşınır tabletler marifetiyle yapacaklar.bu başarılı çalışmadan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, EBA destek noktalarını yaygınlaştırmaya çalışan değerli öğretmen arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımıza tekrar zihin açıklığı diliyorum" dedi.

 


17.09.2020 13:56