Malazgirt'in o köyünde taziye süresi kısaltıldı:Köy gelenekleri değişiyor mu? 

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı bazı köylerde bir gelenek değiştiriliyor.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt ilçesine bağlı köylerde uzun yıllardır devam eden geleneksel taziye süresi değişiyor. Köylerde yaşayan halk tarafından onurlandırılan ve saygı gösterilen taziye ziyaretleri, geçmişte 3 gün olarak uygulanırken, yeni kararla birlikte bazı köylerde süre 2 güne düşürüldüğü ifade ediliyor.

 

Köylerdeki geleneksel taziye süresinin kısaltılmasının ardında, yaşanan değişen toplumsal dinamikler ve zamanın hızla değişen ritmi olduğu belirtiliyor. bazı köylerde alınan kararlar ile ilgili açıklama yapan köy sakinleri, artan iş yoğunluğu ve modern yaşamın getirdiği zorluklar nedeniyle, taziye süresini kısaltma kararı aldıklarını ifade ettiler.

 

 

GELENEKLERİMİZİ KORUMAK ADINA BU KARARI ALDIK

 

2 gün kararı alan köy sakinleri,  "Geleneklerimizi korumak ve saygıyı sürdürmek adına uzun süredir süren taziye ziyaretlerimizin süresini 2 güne indirmeye karar verdik.Bu değişiklik, köylerimizde yaşayan herkesin ortak kararıdır ve yeni koşullara uyum sağlamak için yapılmıştır" dediler.

 

Köyler arasında taziye süresinin kısaltılmasına karşı farklı görüşler bulunurken, genel olarak köylerde bu değişikliğe nasıl adapte olacağı merak konusu oldu. Gelenek ve modern yaşam arasındaki dengeyi koruma çabasıyla yapılan bu değişiklik, köyün gelecekteki kültürel ve sosyal yapısını şekillendirecek önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

 

HABER: VEYSEL EŞİN

 

Ağrı’dan başlayıp Malazgirt Bulanık ve Muş’tan geçen 722 kilometrelik nehrin eski adı ortaya çıktı!

 

 


24.06.2024 13:17