Malazgirt’in evladı ilk kitabını çıkardı! Yaşadığı toprakları ele aldı

Malazgirt'in sevilen eğitimcilerinden Okan Yıldırım, "Malazgirt Kadim Şehrin Hikayeleri" adını taşıyan yeni kitabını okuyucularla buluşturdu.

ALPARSLAN DİYARI- Yıldırım'ın kitabı, raflarda yerini alarak tarih ve edebiyat meraklılarının beğenisine sunuldu.

 

"Malazgirt Kadim Şehrin Hikayeleri" kitabında, Malazgirt ilçesinin zengin tarihini ve kültürel mirasını farklı bir bakış açısıyla ele alan Okan Yıldırım, okuyucularına unutulmaz bir okuma deneyimi vaat ediyor.

 

Yıldırım, bu eseriyle Malazgirt'in derinliklerine inerek, geçmişin izlerini sürüyor ve kadim şehrin hikayelerini akıcı bir dille anlatıyor.

 

Okan Yıldırım, kitabının lansmanında yaptığı ziyaretler kapsamında alparslandiyarı.com haber sitesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Bu kitap, Malazgirt'in tarihine olan derin sevgimin ve ilgimin bir yansımasıdır. Amacım, Malazgirt'in zengin tarihini ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak ve bu güzel ilçeyi daha geniş kitlelere tanıtmaktır," dedi.

 

Yıldırım'ın kitabı, özellikle Malazgirt'in tarihi ve kültürel yapısını merak edenler için önemli bir kaynak niteliğinde.

 

Kitap, yerel hikayelerden tarihi olaylara, efsanelerden günlük yaşama kadar geniş bir yelpazede Malazgirt'i anlatıyor.

 

"Malazgirt Kadim Şehrin Hikayeleri" kitabı, Malazgirt’te Bilim ve Öztürk kırtasiyede satışa çıktı. Çok yakın zamanda da online platformlarda satışa sunulacak.

 

Okan Yıldırım, kitabının okuyucular tarafından ilgiyle karşılanmasını ve Malazgirt'in eşsiz tarihine ışık tutmasını umuyor.

 

Okan Yıldırım Kimdir?

 

1987 yılında Muş'un Malazgirt ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimlerini Malazgirt'teki Cumhuriyet İlköğretim Okulunda tamamlarken lise eğitimini ise Malazgirt'teki Alparslan Lisesinde tamamladı. 2009 yılında Atatürk Üniversitesinden Türkçe öğretmeni olarak mezun oldu. 2010 yılında Türkçe öğretmeni olarak Malazgirt'e atandı. 2010 yılından itibaren Malazgirt'in farklı okul ve kurumlarında farklı zamanlarda Türkçe öğretmenliği, müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü, şube müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü, imar ve şehircilik müdürlüğü vb. görevleri yürüttü.

 

Malazgirt'te yaşamaya devam eden Okan Yıldırım orada meslek hayatına devam etmektedir.

 

HABER VEYSEL EŞİN


14.06.2024 19:54