Malazgirt Halkı, Yılmaz’ı Konserde Görmek İstiyor

Malazgirt Halkı, Yılmaz’ı Konserde Görmek İstiyor

Aslen Malazgirtli olan ve İstanbul’da sanat hayatını devam ettiren Erhancan Yılmaz’ın yazıp bestelediği ve söylediği’1071 Malazgirt Destanı’ bestesinin klibini yayınladı.

1071 Malazgirt Zaferine özel olarak hazırladığı klibi izleyen ve çok beğendiklerini belirten Muş Malazgirt halkı bu yıl 950. Yıldönümün kutlanacağı etkinliklerde ’1071 Malazgirt Destanı’ klibini besteleyen Erhancan Yılmaz’ı canlı olarak ilçede yapılacak bir konser etkinliğinde dinlemek istediklerini belirttiler.

Malazgirt İlçesi STK dönem Başkanı ve Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Bülbül, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bayram Kartal, Türkiye Değişim Partisi İlçe Başkanı Servet Çabuk, MHP İlçe Başkanı Haluk Zeki Öğreten ve Malazgirtli vatandaşlar adına konuşan Ercan Güven, ilçemizin değerli seslerinden ’1071 Malazgirt Destanı’ klibini besteleyen Erhancan Yılmaz’ı Malazgirt Zafer’inin 950. Yıldönümü etkinliklerinde görmek istiyoruz dediler.

“Gazeteci Eşin:’1071 Malazgirt Destanı’ Büyüleyici” 

Malazgirt ilçesinde yıllardır gazeteci olarak çalışan Alparslan Diyarı Gazetesi muhabiri ve ulusal basın temsilcisi Veysel Eşin, Malazgirt destanını youtube’den izleyince büyülendim dedi.

Gazeteci Veysel Eşin,” Erhancan Yılmaz kardeşimiz ilçemizde yetişmiş ve birçok televizyon programına çıkmış değerli bir ses sanatçımızdır. Kendisi 15 Temmuz gazisidir. Yaklaşık 10 yıldır tüm Malazgirt Zaferi etkiliklerinde bulundum. Ve birçok ünlü sanatçının konserlerini burada canlı izledim. Çok ta keyifle konserleri izledim. Bir gazeteci olarak kendi şahsi fikrimi belirtmek istiyorum. Erhancan Yılmaz kardeşimin yazıp besteliği ve büyük bir heyecanla söylediği ’1071 Malazgirt Destanı’ şarkısını büyük bir heyecanla izledim. Sözleri beni derinden etkiledi. Ben araştırmacı gazeteci olarak Malazgirt halkının nabzını yokladım. Üşenmedim şarkıyı tek tek birçok kişiye dinlettim. Gerçekten çok olumlu tepkiler aldım. Malazgirt Destanı şarkısını dinleyen herkes bana:”Bizler evladımız Erhancan Yılmaz’ı ilçemizde canlı bir konserde görmek ve dinlemek istiyoruz” dediler. Bende buradan yetkililere sesleniyorum. Halkımızın sesine kulak verelim ve ilçemizin evladı  ’1071 Malazgirt Destanı’ şarkısını en kalbi duyguları ile yazıp söyleyen Erhancan Yılmaz’ı Malazgirt Zafer’inin 950. Yıldönümü etkiliklerinde görmek istiyoruz.”dedi.

“Vatandaşlar: ’1071 Malazgirt Destanı’nı canlı olarak dinlemek istiyoruz”

Malazgirtli Vatandaşlardan Ercan Güven, Şanlı Tarihin ve Şanlı Zafer’in 950. Yıldönümü tüm Türkiye için ve bizler için çok önemli, bizler halk olarak ’1071 Malazgirt Destanı’ yazan değerli hemşerimizi ilçemizde yapılacak etkinliklerde görmek istiyoruz dedi.

Güven,” Her yıl ilçemizde çok ünlü sanatçıya konser etkinliği yapılıyor. Bir yılda bizim istediğimiz birini, içimizden çıkan ve ’1071 Malazgirt Destanı’ yazıp besteleyen ve söyleyen kardeşimiz Erhancan Yılmaz’ı etkinliklerde görmek istiyoruz. Yıllardır batıda yaşamasına rağmen 1071 Malazgirt zaferine olan inancını hiç yitirmemiş. Ve bizim için Malazgirt halkı için çok güzel ve anlamlı besteler yapmış kardeşimizi canlı olarak doğduğu ilçede görmek ve izlemek istiyoruz.”dedi.

“ Bu Şarkım Malazgirt Halkına Hediye Olsun”

Çok sayıda yerel, bölgesel ve ulusal etkinlikte sahne alan ve çeşitli TV kanallarında program yapmış Muş Malazgirtli tanınmış sanatçı Erhancan Yılmaz, Malazgirt halkının yoğun ilgisi ve canlı konser isteğini duyduğunu belirterek çok teşekkür ediyorum dedi.

klibini dinleyen ve çok beğenen Malazgirt halkının yoğun ilgilisini sosyal medya hesaplarında öğrenen ses sanatçısı Yılmaz şunları dile getirdi: "Öncelikle bu şarkımı Malazgirt halkına armağan ediyorum.2014 yılında yazdığım bu eseri bu kadar geç yayınlamamın sebebi, böylesi bir esere gerçek orijinal bir klip çekmekti ama böylesi bir klibi çekmek sponsor olmadan çok zordu kısmet olmadı, bende kendi imkanlarımla hiçbir menfaat çıkar gözetmeksizin memleketim Malazgirt'in unutulmuş değerleri adına hak ettiği konumu alması adına böylesi bir klip çektik. Hemşerilerimizin halkımızın ve Türkiye'nin beğenisine sunduk, maksattaki niyetim memleketim Malazgirt'e kalıcı bir eser bırakmakla, hak ettiği değeri ve konumunu almasıdır ve böyle bir eseri memleketime yazdırıp kazandırdığı için rabbime hamdolsun, Edirne'den Kars'a tüm Türk halkının ve çok değerli hemşerilerimin de böylesi bir emeğe, esere sahip çıkmaları beni derinden etkiledi. Edirne'den Kars'a 1071 Malazgirt ruhunu anlatmaktan ziyade yaşayıp yaşatmaktır. Allaha Şükür, uzun ve meşakkatli Bir çalışma sonucu kendi imkânlarımla sözü ve müziği bana ait “1071 Malazgirt Destanı “Adlı Single'mız klibimiz youtube ve tüm sosyal medya platformlarında yayına girdi. Bu klibimizi seyreden herkes bizleri arayarak tebrik ettiler. Ve bizleri Malazgirt Zafer’in 950. yıldönümü etkinliklerinde görmek isteklerini belirttiler. Bizde seve seve geleceğimizi söyledik. Bende yıllardır Malazgirt Zaferi etkiliklerini izlerim. İzlerken de hep derdim. Neden bir Malazgirtli sanatçı solo bir konser vermesin. Ben ve ekibim Malazgirt halkına müthiş bir konser vermek için hazırız. Yeter ki yetkililer Malazgirt halkının sesine kulak versin. Rabbim kimsenin alın terini emeğini boşa çıkarmasın İnşallah. Sizden ricam lütfen eserimize beğeni, yorum ve abone olup tıklayıp bir kez olsun paylaşımda bulunursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilip, sonsuz sevgi saygı ve hürmetlerimi sunarım."dedi.

 


31.07.2021 19:32