Malazgirt futbolunun efsanesi: Çamur Hayati

Malazgirt futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olan "Çamur Hayati" lakaplı Hayati Altınmakas, futbol sahasında gösterdiği azim ve hırsla, Malazgirt halkının gönlünde taht kurmuş bir efsane.

ALPARSLAN DİYARI – Ancak sahada ne kadar sert ve kararlıysa, saha dışında o kadar beyefendi ve saygındı. O, hem bir sporcu hem de bir halk kahramanı olarak Malazgirt spor tarihinde silinmez izler bıraktı.

 

Bu hikâyenin en unutulmaz anlarından biri, bir dostluk maçında yaşandı. Çamur Hayati, maçın 4. sarı kartını alarak kırmızı kartla oyundan atılmasına rağmen sahadan çıkmadı. Hakem ise bu duruma şaşırarak, "Sen çıkmıyorsan bari ben çıkayım!" dedi ve düdüğü ona teslim ederek sahadan ayrıldı. Bu olay, Çamur Hayati’nin saha içindeki hırsını ve kazanma azmini anlatan bir efsane olarak Malazgirt futbol tarihine geçti.

 

 

MARATON ŞAMPİYONLUĞU VE YILLARCA SÜREN BAĞLILIK

 

Hayati Bey, futbol kariyerine eski bir maraton şampiyonu olarak başlamış ve 1981’den 2000’e kadar tam 19 yıl boyunca Malazgirt forması giymişti. İyi günde, kötü günde sahada elinden geleni yapan Hayati, kaptanlık dahil birçok görev üstlenmiş ve her maçta takımına olan bağlılığını göstermişti. Antrenman, hazırlık ya da dostluk maçı fark etmeksizin, kramponlarını giydiği anda gözlerine gelen ışıltı herkesin dikkatini çekerdi.

 

Yenilgi kelimesini bilmeyen, her maçta galibiyet için mücadele eden Hayati Bey, Malazgirt futbolunun fedakâr ve unutulmaz figürlerinden biri olarak spor tarihimizdeki yerini aldı.

 

TEŞEKKÜRLER, ÇAMUR HAYATİ

 

Onun bu kararlı ve adanmış ruhu, Malazgirt futbol camiası ve sevenleri tarafından her zaman takdirle hatırlanacak. Saha içinde verdiği mücadeleler ve saha dışındaki dostane tavrıyla unutulmazlar arasında yer alan Çamur Hayati, Malazgirt futbolunun efsanesi olarak hep anılacak.

 

Teşekkürler güzel insan, teşekkürler Çamur Hayati!

 

Haber: Veysel Eşin


23.10.2024 09:30