Malazgirt ESO’dan Mesleki Eğitim Çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Malazgirt İlçe Başkanı Nazım Yalçın, yeni nesil mesleklere yönelik müfredatların değiştirilmesi çağrısında bulundu.

ALPARSLAN DİYARI- Başkan Nazım Yalçın, mesleklerin gelecekteki ihtiyaçlarına uygun olarak öğrencilere yeni beceriler kazandırılması gerektiğini vurguladı.

 

GELENEKSEL MESLEKLERİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE BİRLEŞMESİ GEREKLİ

 

Başkan Yalçın, geleneksel mesleklerin dijital dönüşüme entegre edilmesinin önemine dikkat çekti ve çırak yetiştirmenin geleceğin ustalarını hazırlamanın temeli olduğunu belirtti. Açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Mesleki eğitim, çocuklarımızın geleceği için bir anahtardır. Çıraklık ise yarının ustalarını yetiştirmenin sanatıdır. Günümüz iş dünyası teknolojiyle şekilleniyor. Yapay zekanın ve dijitalleşmenin hız kazandığı bu dönemde bazı meslekler değişim geçirirken, yeni fırsatlar doğuyor."

 

EN HIZLI BÜYÜME GÖSTEREN MESLEKLER

 

Nazım Yalçın, yapay zeka uzmanları, iş zekası analistleri, e-ticaret uzmanları, yenilenebilir enerji mühendisleri gibi mesleklerin gelecekte önem kazanacağını belirterek, dijital dönüşüm çağında hangi yeteneklerin öne çıkacağını araştırdıklarını ifade etti.

 

GELECEĞİN MESLEKLERİ VE ETKENLERİ

 

Geleceğin mesleklerinin sadece teknolojik gelişmelere bağlı olmadığını, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, sağlık ve eğitim gibi alanların da bu süreçte rol oynayacağını belirtti. Yalçın, “Yapay zeka, sürdürülebilirlik ve sağlık gibi alanlar, geleceğin iş dünyasını şekillendirecek en önemli faktörler arasında yer alıyor” dedi.

 

İNSANIN YARATICILIĞI DEĞİŞMEZ

 

Yalçın, yapay zeka ile bazı işlerin otomatikleşeceğini kabul etse de, insan yaratıcılığının her zaman önemli olacağını vurguladı. Tasarım, sanat ve içerik üretimi gibi alanlarda insan emeğine ve yaratıcılığına gelecekte de büyük ihtiyaç duyulacağını dile getirdi.

 

Nazım Yalçın, mesleki eğitimin ve çıraklık sisteminin yenilikçi bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğini belirterek, özellikle gençlerin bu alanlarda donanımlı hale gelmelerini sağlamanın, ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu ifade etti.

 

HABER VEYSEL EŞİN


23.09.2024 09:48