Malazgirt Devlet Hastanesinde bir ilk! Acılar dindi yürüyüş başladı

Malazgirt Devlet Hastanesi, ortopedi alanında bir ilke imza attı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Ortopedi Uzmanları Operatör Doktorlar Hasan Mehmet Tıraş ve Yunus Elmas, gonartroz (diz kireçlenmesi) nedeniyle 54 yaşındaki Saniye Temel’e total diz protezi ameliyatı gerçekleştirerek ilçede bu tür bir operasyonu ilk kez başarıyla tamamladılar. Ameliyat sonrası hasta kısa sürede sağlığına kavuştu.

 

 

Uzun süredir diz ağrısı çeken ve yürüme zorluğu yaşayan Saniye Temel, yapılan değerlendirmelerin ardından gonartroz teşhisi konularak ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyon sonrasında Temel, hızla iyileşme sürecine girdi. Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Hasan Mehmet Tıraş, operasyonun önemine dikkat çekerek, "Bu ameliyat hastanemizde yapılan ilk total diz protezi ameliyatı. Hastamız kısa sürede yürümeye başladı ve ağrıları büyük ölçüde azaldı. Tedavi süreci olumlu ilerliyor" dedi.

 

 

Hastane Başhekimi: “İlk Kez Bu Ameliyatı Gerçekleştirmenin Gururunu Yaşıyoruz”

 

Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Esma Söylemez de bu önemli gelişmeyle ilgili mutluluğunu ifade ederek, "Saniye Hanım'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu ameliyat hastanemizde ilk kez yapılıyor. Hastamız ikinci günde yürümeye başladı. İleriye dönük daha birçok başarılı ameliyata imza atacağız. Malazgirt halkına batı standartlarında sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm ekibe teşekkür ederim" dedi.

 

 

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Saniye Temel de mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: "Şu an çok iyi hissediyorum. Doktorlarımıza ve tüm hastane ekibine çok teşekkür ederim." Hasta yakınları da ameliyat sonrası doktorlara ve hastane ekibine minnettar olduklarını belirtti.

 

Saniye Temelin eşi İhsan Temel ise,” Bu ameliyat için bizde özel hastaneler 200 bin lira istediler. Ama Malazgirt devlet hastanesi doktorları bu ameliyatı burada yaptılar. Ben tüm hastane ekibine çok teşekkür ederim.”dedi.

 

Malazgirt Devlet Hastanesi Müdürü Sırrı Şahin ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yunus Demirbaş’ta başarılı ameliyatları yapan Ortopedi Uzmanları Operatör Doktorlar Hasan Mehmet Tıraş ve Yunus Elmas’a teşekkürlerini sundular. Bu tür ileri düzey operasyonların ilçede düzenli olarak yapılacağını ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için çabalarının süreceğini duyurdular.

 

HABER VEYSEL EŞİN


23.10.2024 09:48