Malazgirt Devlet Hastanesi'nde geri sayım! Canlı yayında tarih verdi!

Muş’un Malazgirt ilçesinde 100 yatak kapasiteli Malazgirt Devlet Hastanesi inşaatı devam ederken, hastane hem Malazgirt hem de çevre ilçelere hizmet verecek.

ALPARSLAN DİYARI- 2018 yılının son aylarında başlayan, müteahhitten kaynaklı olarak inşaatına birçok kez ara verilen Malazgirt Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı. Malazgirtli vatandaşlar tarafından tamamlanması dört gözle beklenen yeni hastane inşaatında, hastanenin simgesi olarak nitelendirilen tabela ise geçtiğimiz günlerde takılmıştı. 

 

 

 

 

Malazgirt FM canlı yayınına katılan Belediye Başkanı Cengiz Altın, canlı yayında beklenen müjdeyi verdi.

 

 

Başkan Altın, Malazgirt FM sunucuları Ferit Budak ve Tuba Gökdemir’e yaptığı açıklamada, "Malazgirt Devlet Hastanesinin bir bölümünü 10 Mart’ta açmayı hedefliyoruz" dedi.

 

 

 

Altın, ”Ebetteki sağlık bizim işimiz değil. İhalesini de biz yapmadık. Bizim yaptığımız tüm işlerde bir iş günü vardır. Ama maalesef bizim hastanemiz yedi yılı buldu. İlk önce 100 yataklı olarak planlandı. Biz geldik, bunu resmiyette 150 yataklı olması için mücadele ettik. Ama bu emtia fiyatlarının yükselmesinden ve mütahitlerimizin eksikliklerinden dolayı böyle bir sıkıntı yaşadık. Bizde bir Malazgirtli vatandaş olarak çok sıkıntı yaşadık. Ama şu müjdeyi verebilirim, İnşallah Malazgirt Devlet Hastanemiz 10 Mart’ta 50 Yataklı bölümüne geçiş yapacağız. Biz bütün cihazlarımızı almışız. MR içinde gerekli sözleri aldık. Bizler tomografi için başka yerlere gidiyorduk. Artık gitmeyeceğiz. Tomografi makinemizi de aldık. Allah nasip ederse ikinci bölümünün de  26 Ağustos’tan önce açılışını yapacağız.”ifadelerini kullandı. 

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"

 

 


05.03.2024 11:53