Malazgirt Büyük Zafere hazır: İlçe bayraklarla süslendi

Malazgirt, Türk milletinin tarihindeki en önemli zaferlerden biri olan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümüne hazırlanıyor.

ALPARSLAN DİYARI- İlçede bu büyük zaferin coşkusu şimdiden hissedilmeye başlandı. Tüm sokaklar, caddeler ve meydanlar Türk bayraklarıyla donatıldı, Malazgirt adeta kırmızı beyaza büründü.

 

Zaferin yıldönümünde düzenlenecek etkinlikler için ilçede büyük bir hazırlık süreci yaşanıyor. Bayraklarla süslenen ilçe, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya hazırlanırken, halk da bu tarihi günün heyecanını yaşıyor. Özellikle Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park alanında yapılacak etkinlikler için tüm gözler Malazgirt'te olacak.

 

 

İlçe genelinde yapılan süslemeler, vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplarken, Malazgirt'in dört bir yanından gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. İlçe yönetimi, 26 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenler için gerekli tüm önlemleri almış durumda.

 

 

Malazgirt halkı, bu tarihi zaferin 953. yıl dönümünü coşku ve gururla kutlamaya hazırlanırken, ilçe genelinde oluşan bayrak denizi, birlik ve beraberliğin en güzel simgesi olarak dikkat çekiyor.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN


22.08.2024 08:15