Londra'da yaşayan Türk vatandaşını Muşlu doktor Van'da tedavi etti


Londra'da yaşayan ve kalp kapağında kaçak olan kadın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde mandallama yöntemiyle yapılan ameliyat sayesinde 2 saatte sağlığına kavuştu. Hastanın oğlu Mehmet Duran annesinin tedavi için İngiltere'de birçok merkeze başvurduklarını dile getirerek, "Doktorlar açık kalp ameliyatının yapılması gerektiğini ancak ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Yaptığımız araştırmalar sonucu alanında çok iyi olduğunu öğrendiğimiz Muşlu Emrah Hocamıza ulaştık. Sağlığına kavuştu" ifadelerini kullandı.

 

 

Türkiye sağlık alanında başarılarını tüm dünyaya duyurdu. Yapılan yeni hastaneler ve yetiştirilen uzman doktorlarla kriz dönemlerini de başarıyla tamamlanmasıyla çıtayı yükseltmeye devam ediyor.

 

Başarıların ardından binlerce vatandaş sağlığına kavuştu. İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan ve kalp kapağında kaçak olan 70 yaşındaki Cemile Duran, uzun süredir kalp rahatsızlığı yaşıyordu. Duran, nefes darlığı ve ani tansiyon yükselmesi gibi şikayetlerinin artması üzerine tedavi olabilmek için seçenekler aramaya başladı. İngiltere'deki sağlık kuruluşlarında açık kalp ameliyatı önerilen Duran, bunu kabul etmeyerek tavsiye üzerine oğlu Eva Eppler Duran ile Van'a gelmeye karar verdi.


 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Erdoğan'a başvuran Duran'ın, sol kalp kapağında kaçak olduğu kaçak tespit edildi. Doç. Dr. Erdoğan ve ekibi tarafından ameliyata alınan Duran'ın kalp kapağındaki kaçak, mandallama tekniğiyle yapılan operasyonda kapatıldı. İki saat süren ameliyatın ardından şikayetlerinden kurtulan Duran, tedavisinin ardından taburcu edildi.

 

"AMELİYAT OLDUM VE ŞUAN RAHAT NEFES ALIYORUM"


 

Aslen Ağrılı olan ve 30 yıl önce gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 10 yıl kaldıktan sonra Londra'ya yerleşen Cemile Duran da sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, "Ameliyat oldum. Şu an çok iyiyim, rahat nefes alabiliyorum. Doktorlara çok teşekkür ederim." dedi.

 

Hastanın oğlu Mehmet Duran da yaklaşık 20 yıldır Londra'da yaşadıklarını anlattı.

 

Annesinin tedavi için İngiltere'de birçok merkeze başvurduklarını dile getiren Duran, şunları söyledi: Annem daha önce baypas olmuştu. Geçen yıl kalp ve yüksek tansiyona bağlı akciğer ödemi oldu. Bu durum son aylarda çok arttı. Birkaç kez yoğun bakımda tedavi gördü. Geçen ay iki kez solunumu durdu.


 

Doktorlar açık kalp ameliyatının yapılması gerektiğini ancak ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Yaptığımız araştırmalar sonucu alanında çok iyi olduğunu öğrendiğimiz Emrah Hocamıza ulaştık. Annemin durumunu anlattık. Londra'dan buraya geldik. Ameliyata edildi ve şikayetlerinden kurtuldu. Doktorumuz annemin hayatını kurtardı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

 


13.07.2023 18:59