Lise öğrencileri deprem bölgesindeki kardeş okulları için kermes düzenledi

Muş Merkez Nizamülmülk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa'daki kardeş okulları için kermes düzenledi.

Muş Merkez Nizamülmülk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa Viranşehir Kemal Edip Kürtçüoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile kardeş okul oldu. 

Muş merkez Nizamülmülk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında kermes etkinliği düzenledi. Muş merkez Nizamülmülk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen kermesten elde edilen gelir, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa Viranşehir Kemal Edip Kürtçüoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gönderilecek. Öğretmen, öğrenci ve velilerin evlerde yaptığı yöresel yemek ve tatlılar davetlilerin beğenisine sunuldu. 

Nizamülmülk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Vural, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar yararına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek: “6 Şubata tarihinde 11 ili kapsayan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede vatandaşlarımıza yardım amaçlı bir kermes düzenledik. ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz evlerinde yöresel ürünler üretti. Yöremize ait hazırlanan bu ürünleri okulumuzda düzenlediğimiz kermesimizde satışa çıkardık. Burada satışa sunulan yöresel yemekler ve tatlılar gibi bütün ürünlerden elde edilen geliri kardeş okul olarak seçilen Şanlıurfa Viranşehir Kemal Edip Kürtçüoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi yararına olacaktır. Burada amacımız depremzede kardeşlerimize bir nebze olsa yardımcı olmak onların yanındayız düşüncesini verebilmek. Kermesteki ürünleri öğrenciler, öğretmenler ve ev hanımları da yaptılar. Beklediğimizin üzerin de katılım var” şeklinde konuştu. 

Okulun 11 Sınıf Öğrencisi Gülsün Avcı ise; “6 Şubat tarihinde 11 ilde yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı etkilenen Viranşehir Kemal Edip Kürtçüoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki kardeşlerimiz için bir etkinlik düzenledik. ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında düzenlediğimiz kermes etkinliğinde sosyal sorumluluk görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kardeş depremzede okulumuz için evde annem ve ailemle birlikte yaptığımız ürünleri bu gün okulumuzda düzenlenen kermese getirdik ve satışa sunduk. Buradan elde edilen gelirin tamamı depremzede öğrencilere gönderilecek. Burada amacımız depremde zarar gören öğrenci kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmektir” dedi.


26.05.2023 13:09