Kulisleri hareketlendiren gelişme! AK Parti İmamoğlu’nun karşısına o ismi çıkaracak

Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Parti’nin İstanbul için hangi ismi İBB adayı göstereceği kulislerden sızdı. Peki, o isim kim?

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’ın haberine göre, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere az bir zaman kala tüm partilerde çalışmalar yoğun bir mesai ile devam ediyor.

 

Muhalefet kadında bir yandan aday belirleme süreçleri devam ederken bir yandan da ittifak tartışmaları devam ediyor.

 

Seçimler için en önemli illerden biri olarak görülen Ankara ve İstanbul için ise çalışmalar hızla devam ediyor.

 

 

AK Parti ise çalışmalarına İstanbul ve Ankara için çalışmaları hızlandırmışken 2019’da kaybettiği büyükşehirleri yeniden almayı hedefliyor.

 

Yerel seçimlerde İstanbul için aday çıkacak bazı isimler kulislerden sızmış Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eski Çevre Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın isimleri yer almıştı.

 

 

AK PARTİ’NİN İBB ADAY KİM OLACAK?

 

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi ismi aday göstereceği kulislerden sızdı.

 

İddiaya göre göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarla gündeme gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya AK Parti’nin İBB adayı olacak.

 

 

Yerlikaya'ya yakın kaynaklar İçişleri Bakanı'nın görevine devam edeceğini, kesinlikle aday olmayacağını söylese de Yerlikaya doğrudan bir açıklamada bulunmadı. Ayrıca aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çeken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen büyük bir sermaye grubunun da Ali Yerlikaya'nın adaylığını desteklediği ve süreçte yanında olacağı belirtiliyor.

 

1 ARALIK SON

 

Öte yandan YSK, geçtiğimiz günlerde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmişti. Buna göre, Yerlikaya’nın aday olabilmesi için 1 Aralık’a kadar istifa etmesi gerekiyor.

 

 

 

BİR İSMİN DAHA ADI GEÇİYOR

 

Seçimlerde yarışmak isteyen ve aday olacağı konuşulan diğer ismin de İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu olduğu iddiası var. Esenler’de üç dönem kuralına takılan Göksu’nun başka ilçe arayışında olduğu iddia ediliyor. Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, Göksu’nun İBB için aday gösterilmesi durumunda destekleyeceği ifade ediliyor.

 

HABER MERKEZİ


24.11.2023 14:57