Krediye ihtiyaç duyanlar dikkat! Bu yöntemler ile kredi notunuzu yükseltebilirsiniz! Kredi notu nedir, nasıl yükseltilir?

Son dönemlerde gündelik hayat şartlarının ekonomik açıdan giderek ağırlaşmaya devam etmesi, vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarının da rekor seviyelere ulaşmasına sebep oldu. Bu noktada birçok tüketici bankaların kredi ürünlerinden destek alırken kredi notu düşük olan tüketicilerin kredi talepleri hem özel bankalar hem de kamu bankaları tarafından reddedildi. Peki, kredi notu nasıl yükseltilir? İşte ayrıntılar…

 

Uzun süredir yükselişte olan döviz kurları, haziran ayının başı itibari ile rekor seviyelere ulaştı. Bu durum hali hazırda devam eden enflasyon baskısının daha da şiddetlenmesine sebep olurken vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarının da artmasına yol açtı. Ay başında aldıkları maaşları saatler içerisinde tüketen vatandaşlar hem temel ihtiyaçlarını hem de diğer harcamalarını karşılayabilmek adına bankaların kredi ürünlerine yönelmeye başladılar.

 

Kamu bankaları, katılım bankaları ve özel bankalar aracılığı ile başvurulara açılan kredi ürünleri, son dönemlerde tüketiciler tarafından yoğun bir ilgi ile takip edilmeye başlandı. İhtiyaç, taşıt ve konut kredilerine yönelik taleplerin son dönemlerin en üst seviyelere ulaşmış olduğunu belirten uzmanlar, artan faizlerin bile taleplerin önüne geçemediğine dikkat çekti. Bu noktada kredi notu düşük olan tüketicilerin de bankacılık performanslarını artırabilmek adına destek arayışı içerisinde oldukları öğrenildi. Peki, kredi notu nedir, neden düşer? Kredi notunu yükseltmek mümkün mü? İşte ayrıntılar…

 

EK HESAP AÇMAYI UNUTMAYIN!

 

Borçların zamanında ödenmemesi başta olmak üzere pek çok farklı sebepten ötürü düşüşe geçen kredi notları, tüketicilerin kredi başvurularının reddedilmesine neden olur. Ayrıca herhangi bir borcu bulunmamasına rağmen bankacılık geçmişi olmayan kişiler de ödeme performansları öngörülemediği için bankalar tarafından ‘riskli’ olarak değerlendirilebilir. Bu noktada tüketicilere çeşitli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, kredi notunun yükselmesi için atılması gereken ilk adımın ek hesap açmak olduğunu ifade etti. Ek hesap açılışının ardından ödemelerin de düzenli olarak yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu sayede zaman içerisinde kredi notunun yükseleceğini bildirdi.

 

KREDİ NOTU NASIL YÜKSELİR?

 

Kredi notunun yükselmesi için borçların mutlaka zamanında ödenmesi gerekir. Ayrıca kredi kartı borçlarının asgari düzeyde ödenmemesine, ödemenin “borcun tümü” olarak yapılmasına dikkat edilmesi gerekir. Ek olarak düzenli kredi kartı kullanımı ve otomatik fatura ödeme talimatı gibi tercihler de kredi notunun yükselmesine aracılık eder.


19.06.2023 17:45