Köylerde Geleceğin bilim İnsanları TÜBİTAK destekleriyle yetişiyor

Köylerde Geleceğin bilim İnsanları TÜBİTAK destekleriyle yetişiyor

TÜBİTAK, bilim, teknoloji ve yeniliğe yönelik destekleriyle köylerde yaşayan çocuklara alan açarken, köylerde başarılı bilim insanları yetişiyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye'nin en ücra köylerinde bilim ve teknoloji ekosistemine katkıda bulunurken, gençleri odağına aldığı programlarla da geleceğin bilim insanlarına ilham veriyor.

Malazgirt Çayırdere Köyü İmam Hatip Ortaokulunda "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" sergisi düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve öğrencilerin bilimsel bilgi, beceri ve bilime olan ilgi isteklerini arttırmak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisinin açılışına İlçe Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

‘Köylerde Geleceğin bilim İnsanları TÜBİTAK ile yetişiyor’

Çayırdere Köyü İmam Hatip Ortaokulunda okuyan öğrenciler bir birinden güzel projeler ile bilim fuarı gezen misafirler tarafından tam not aldı.

Çayırdere köyünde yaşayan ortaokul öğrencisi Rojin Yabansu TÜBİTAK sayesinde bir hayali gerçekleştirdiği için sevinçli olduğunu belitti.

Ortaokul öğrencisi Yabansu,” bugün burada birçok proje yaptık. Aslında bunu her zaman yapmamız gerekiyor ki bizde ileride bilim insanı olalım. Kendimizi sürekli aşağıda görmemeliyiz. Bizlerinde her şeyi yapabilmemiz gerektiğini herkese göstermemiz gerekiyor. Mesela hep derler kadınlar bir şey yapamaz, ben bugün burada bir robot yaptım ve çok beğendiler. Aslında hiç kimse kadınları böyle görmemeli sürekli bir şeyler yapabiliyoruz dersek yaparız ve başarabiliriz. Çalışır ve çabalarsan aslında bunları yapabiliriz.”dedi.

“Kız Çocukları Okula Gönderin”

Ortaokul öğrencisi Yabansu,” ben Çayırdere köy okulunda okuyorum. Ailem beni çok zor okutuyor. Çünkü, burada yaşama, oku kendini kurtar diyorlar. Böyle yaşayan insanlar da yardım et. Mesela büyüdüğünde büyük bir insan olduğunda okumakta zorluk yaşayan, maddi sıkıntı yaşayan insanlara yardım et bir el uzak diyorlar. Hatta buradan okumayan kızlara da seslenmek istiyorum. Okusunlar bir meslek sahibi olsunlar. Çünkü okumak çok güzel bir duygu. Mesleğimizin ilk adımlarını buradan başlıyoruz.”dedi.

 

 

 

 


15.12.2021 08:23