KÖYDES’ten köylere 41 milyon 485 bin tl yatırım yapıldı

Muş Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından KÖYDES projesi kapsamında, 2022 -2023 yılı içerisinde merkeze bağlı köylere kilitli parke taşı, yol, içme suyu yapım işi ve muhtar odaları olmak üzere 41 milyon 485 bin TL yatırım yapıldı.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valiliği, kırsalda yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak ve yaşam standartlarını yükseltmek için KÖYDES yatırımlarını sürdürüyor. Merkeze bağlı 98 köye yol, su ve muhtar odaları inşa eden KÖYDES, sanat yapılarıyla da köylerin gelişimine katkı sağlıyor.

 

 

İÇME SUYU YAPIM İŞİ


Bu kapsamda KÖYDES tarafından 2022 yılında merkeze bağlı Suboyu, Tekyol, Akkonak, Sudurağı, Kepenek, Üçevler, Arı, Ağartı, Yamaç Şahinler Mezrası, Toprakkale, Elçiler, Ekindüzü, Çöğürlü, Soğucak, Suluca ve Cevizlidere köyleri olmak üzere toplamda 15 köy ve 1 mezraya içme suyu deposu yapılmıştır. 

 


 

2023 yılında ise Ziyaret, Arpayazı ve Çevirme Mezrası, Kıyık, Ortakent, Sürügüden, Bozbulut, Karakuyu köylerinin içme suyu çalışmaları KÖYDES’in proje aşamasında yer alırken, Kepenek köyü ile Gümüşali Yamaç mezrasının ihaleleri gerçekleştirilmiş olup işe başlanmıştır. 

 

 

KİLİTLİ PARKE TAŞI


2022’de Akkonak, Akpınar, Alaniçi, Aligedik, Boyuncuk, Çiçekli, Dilimli, Dumlusu, Kıyıbaşı, Mercimekkale, Mescitli, Muratgören, Sarıdal, Sudurağı, Tüten, Yukarısızma, Aşağıyongalı, Bahçeköy, Bilek, Bozbulut, Gölköy, Kalecik, Köşk, Meşecik, Nadaslık, Savaşçılar, Ulukaya, Yelalan, Yukarıyongalı, Bostankent, Derecik, Dereyurt, Donatım, Durugöze, Elçiler, Gümüşali, Gündoğan, Karameşe, Keçidere, Kepenek, Suboyu, Tabanlı, Tekyol, Üçsırt, Alican, Arıköy, Balcılar, Eğirmeç, Eralanı, Güdümlü, Harman, İnardı, Karlıdere, Kayalısu, Kumluca, Ortakent, Özdilek, Sağlık, Suluca, Düzlük Mezrası, Ağaçlık, Çöğürlü, Kayalısu, Yarpuzlu köyleri olmak üzere toplamda 63 yerleşim yeri yoluna 68 bin 175 metrekare kilitli parke taşı döşenmiştir. 

 


 

2023 yılında ise Ağaçlık, Arpayazı, Beşparmak, Bilek, Bostankent, Çöğürlü, Taşoluk, Tekyol, Harman, Ilıca ve İncesu mezrası, Karaköprü, Kıyık, Donatım, Üçdere, Kayalısu, Mercimekkale, Meşecik, Muratgören, Nadaslık, Özdilek, Şenoba, Soğucak, Suvaran, Ziyaret, Tabanlı, Tandoğan, Üçevler, Yarpuzlu, Yelalan, Yücetepe köylerine, 67 bin 750 metrekare kilitli parke taşı döşeme işi ihale edilerek çalışmalara başlanmış olup, Derecik, Ilıca ve Ağıllı köylerinin de sathi kaplama çalışması ise proje aşamasında yer almaktadır. 

 

 

MUHTAR ODALARI


Merkeze bağlı 98 köy için 2022 yılında kurulumuna başlanan muhtar odalarında ise Çöğürlü, Donatım, Soğucak, Tandoğan, Ağaçlık, Suvaran, Muratgören, Şenoba, Mercimekkale köyleri olmak üzere 10 köyde muhtar odaları tamamlanarak muhtarlara teslim edilmiştir. Karaköprü köyü ile Ziyaret köyü muhtar odaları da 2023 yılı proje aşamasında yer almaktadır. 86 köy için düşünülen muhtar odalarının bütçe ve planlama çalışmaları devam ediyor.

 


 

KÖYDES tarafından 2022 yılında tamamlanan ve 2023’te devam eden projelerde şu ana kadar toplamda 41 milyon 485 bin TL yatırım yapılmıştır. 2023 yılı proje ve çalışmaları devam etmektedir.

 

Haber. Emrullah Özbey

 

 

 


24.07.2023 16:41