Komşu ilimizde kurbağa avcılarına rekor ceza!

Ağrı’da İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre ve Doğa Koruma Timi, kaçak kurbağa avcılığı yapan dört kişiye rekor seviyede para cezası kesti.

ALPARSLAN DİYARI- Yasa dışı avcılık faaliyetleri kapsamında ele geçirilen 300 kilogram canlı kurbağa, doğal yaşam alanlarına geri bırakılırken, bu yasa dışı faaliyet nedeniyle toplam 1 milyon 548 bin TL idari yaptırım uygulandı.

 

Doğubayazıt ilçesinde, biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında jandarma ekipleri, yol kontrolü sırasında şüpheli bir aracı durdurdu. Yapılan aramalarda, araçta 300 kilogram canlı kurbağa bulundu. Kaçak avcılık yaptığı belirlenen dört kişi hakkında, doğayı ve hayvanları koruma yasalarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle toplamda 1 milyon 548 bin Türk Lirası para cezası kesildi.

 

Ele geçirilen canlı kurbağalar, Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeliyle birlikte doğal yaşam alanlarına bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığı, çevre ve hayvanların korunmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

 

 

Yetkililer, kaçak avcılık faaliyetlerinin doğaya büyük zarar verdiğini vurgularken, biyoçeşitliliğin korunması ve ekosistemin dengesinin sağlanması için sıkı denetimlerin devam edeceğini kaydetti.

 

Haber Merkezi

FOTO: Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü


09.09.2024 12:52