Kaymakam Bayram, biçerdöverle hasat topladı

Muş'un Malazgirt İlçe Kaymakamı Göksu Bayram ziyaret ettiği köylerde, biçerdöverin başına geçip hasat yaptı.

Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram beraberinde, Muş İl Tarım Müdürü Mehmet Gün, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Samet Aşkın, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sami Akın ve Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ile birlikte ilçede buğday hasadına devam eden çiftçileri tarlalarında ziyaret etti.

 

 

Hasat sezonu dolayısıyla tarlalarda kavurucu sıcaklık altında çalışan çiftçilere yardım ederek hasat toplayan Kaymakam Bayram, zorlu şartlarda yoğrulan bu bereketli toprakların çiftçilerimizin alın teri ile ülkemize bereketli kazançlar sağladığını dile getirdi.

 

 

Muş İl Tarım Müdürü Mehmet Gün, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Samet Aşkın, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sami Akın ve Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç’ında katıldığı hasat bayramı tarla ziyaretinde Karaali köyünün Bekirhan mezrasında biçerdöverin başına geçerek hasat yaptı.

 

 

Kaymakam Göksu Bayram, Karaali köyünün Bekirhan mezrasında yapılan hasada katılan çiftçilerle sohbet etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bayram biçerdöver direksiyonuna geçerek buğday hasadı yaptı.

 

Malazgirt Ovası'nın topraklarının çok bereketli olduğunu söyleyen Bayram, "tüm çiftçilerimize hasat dönemi hayırlı olsun. Bu sene çok şükür bol yağışlı geçti. O yüzden çiftçilerimizde hayli memnun, bizde memnun oluyoruz, bu güzel görüntüleri görünce. Allahtan tüm çiftçilerimize hayırlı hasatlar ve bereketli bir sezon diliyoruz. “dedi.

 

Muş İl Tarım Müdürü Mehmet Gün ise,” Muş ilimiz özellikle tarımsal faaliyetlerin fazla olduğu bir ilimiz.357 bin hektarlık tarım arazisine sahip bir yerdir. Bizim il olarak 4 büyük ovamız var o ovalardan Malazgirt ovasındayız. Bekirhan mezrasındayız. Çok güzel bereketli bir tarladayız. Tarlamız kuru tarla olmasına rağmen sulu şartlardaki bir tarla gibi verim vermiş. Bu yıl özelikle böyle tarlalarımızda dekara 500 ile 600 kilogram arası verim gelmesi tahmin edilmekte. Bu bereketin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ediyoruz.”dedi.

Haber: İlhan Güvenir

 


01.08.2023 19:06