İYİ Parti Muş İl Başkanlığı: Kadın ve kız çocukları için adalet istiyoruz!

Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Muş İl Başkanı Mehmet Özmen ve Kadın Kolları Başkanı Şehriban Keskin, Türkiye genelinde kadın ve kız çocuklara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çektiler.

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Başkan Mehmet Özmen ve Başkan Şehriban Keskin yaptıkları açıklamada, son dönemde yaşanan vahim olaylara duyarlı olunması gerektiğini belirttiler.

 

Özellikle Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki bir kız çocuğunun raporu ve İstanbul surlarında iki genç kırılımın vahşice katledilmesi gibi olaylar kadın ve çocukların can güvenliğinin ciddi bir tehdit altında olduğunu belirten Mehmet Özmen, suçlulara karşı daha sert yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.

 

Şehriban Keskin ise, İstanbul Beyoğlu'nda bir kadının taciz ortamında ve çevredeki insanların yardımıyla kurtarıldığı olayda, saldırganların geçmişte de sabıkalı olmalarına rağmen serbest bırakıldıkları hatırlatılarak, adalet sistemindeki eksikliklere dikkat çekildi. Keskin, "Eğer bu suçlara karşı caydırıcı önlemler alınmazsa, kız çocukları ve kadınların güvenliği asla sağlanmayabilir.”dedi.

 

İYİ Parti Muş İl Başkanlığı, kadın ve çocuk haklarına sahip olduğunun belirlendiğini belirterek, "Kadınlarımız ve kızlarımız için daha güvenli bir toplum inşa edilene kadar mücadelemiz devam edecek" ifadesini kullandı. Özmen, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin durdurulması için aileden başlayan güncel bir eğitim sürecinin önemine dikkat çekti.

 

Şehriban Keskin ayrıca, her türlü şiddet olaylarının takipçisi olacaklarını ve suçluların cezalandırılması için sürdürülmesi gereken adımların atılması gerektiğini vurguladı. Topluma, "Annelerine saygı gösteren herkese, kadınlara ve kız çocuklara da saygı duyulmalıdır" mesajını iletti.

 

HABER VEYSEL EŞİN


12.10.2024 15:15