İtfaiyeci  Haftasında Malazgirt İtfaiye Müdürlüğünü Ziyaret Ettik

İtfaiye erleri ve amirleriyle zorlu mesleklerinin gerekliliklerini, bu mesleği seçmeye nasıl karar verdiklerini ve yaşadıklarını alparslandiyari.com olarak konuştuk.

ALPARSLAN DİYARI- Yangın, sel, deprem, trafik kazası… Ne zaman bir afetle, bir kazayla karşılaşsak önce itfaiye aracının siren sesini duyup umutlanıyor, sonra bize uzanan elle hayata tutunuyoruz. Kendi hayatlarını hiçe sayarak canımızı ve malımızı kurtaran itfaiyecilerle İtfaiye haftası sebebiyle Malazgirt itfaiye müdürlüğünü ziyaret ettik.

 

25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye Haftası... ‘İtfaiyeci, yangıncı olarak bilinir ama kurtarılması gereken her şeye koşan kişidir’

Ormanda alevlerin ortasında kaldıkları da oluyor, deprem bölgelerinde günlerce uyku uyumadan çalıştıkları da…

 

Dumana boğulmuş binalara içeride sıkışıp kalan canları kurtarabilmek için korkusuzca dalıyorlar. İtfaiye Haftası sebebiyle Malazgirt belediyesi itfaiye müdürlüğünü alparslandiyari.com olarak ziyaret ettik. Malazgirt Belediyesi itfaiye müdürlüğü bir müdür, 6 personele,  1 merdivenli, 1yangin söndürme aracı, 2 arazöz aracıyla ilçede hizmet verildiği belirtildi.

 

 

İTFAİYE ERLERİ SÜREKLİ HAZIR

 

İtfaiye erleri ve amirleriyle zorlu mesleklerinin gerekliliklerini, bu mesleği seçmeye nasıl karar verdiklerini ve yaşadıklarını konuştuk. İtfaiyeci yangıncı olarak bilinir ama itfaiyeci, kurtarılması gereken her şeye koşan kişi demektir diyen Malazgirt itfaiye müdürü Sinan Eren,  “İtfaiyecilik zor bir iş, hem bilgi birikimi hem de güç olarak kendinizi yetiştirmeniz lazım. Bunun için kendimizi ve itfaiye personelimiz sürekli hazır durumda motıife ediyoruz .”

 

Malazgirt itfaiye müdürü Sinan Eren, “Malazgirt Belediyesi itfaiye müdürlüğünde bir müdür, 6 personele,  1 merdivenli, 1yangin söndürme aracı, 2 arazöz aracıyla ilçede hizmet veriyoruz.”dedi.

 

HABER: İLHAN GÜVENİR

 


29.09.2023 09:47