İstanbul'da şampiyon City oldu 

 

Manchester City ile Inter, Şampiyonlar Ligi finalinde İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Finale kadar yenilgisiz gelen Manchester City kupayı ilk kez kazanmayı başardı.

    

Manchester City ile Inter, Şampiyonlar Ligi finalinde İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. 13 yıl sonra Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Inter kupayı dördüncü kez, finale kadar yenilgisiz gelen Manchester City ise bu kupayı ilk kez kazanmak için sahaya çıkmıştı. Şampiyon Manchester City oldu! Manchester City'de İlkay Gündoğan, kupayı kaldırmayı başardı. Hakan Çalhanoğlu ise Arda Turan,Nuri Şahin, Hamit Altıntop, Yıldıray Baştürk gibi Şampiyonlar Ligi finalinde mağlup oldu.

 

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 14 kupayla en başarılı takımı Real Madrid'i eleyen Manchester City, 2021 yılının ardından turnuvada son iki sezonda ikinci kez son iki takım arasına kalmıştı. Rodri’nin şık ve düzgün vuruşuyla maçı kazanan Manchester City UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez şampiyon oldu

 

UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında İngiliz ekibi Manchester City, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda İtalyan takımı Inter ile karşı karşıya geliyor. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

 

6. dakikada sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Bernardo Silva’nın plase vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

 

27. dakikada De Bruyne’ün pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topa sahip olan Haaland’ın kaleye sokularak dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Onana meşin yuvarlağı çeldi.

 

45+1. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Akanji'nin sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

 

kinci yarıda da topa çok daha fazla sahip olan Manchester City 68. dakikada Rodri'nin golüyle 1-0 öne geçti ve daha sonra kontrollü oyununu sürdürerek galip geldi ve tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

 

İstanbul'da düzenlenen ikinci şampiyonlar ligi finalinde de İngiliz takımları şampiyon olmuş oldu. Manchester City bu sezon Pep Guardiola yönetimde hem Premier Lig hem FA Cup hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı başardı.


11.06.2023 00:18