İbn-i Sina'dan beyne iyi gelen baharat önerisi! Hafızayı uçuşa geçiriyor

Zeka gelişimine katkı sağlayabilen bir baharattan bahseden İbn-i Sina, adeta zeki olmanın sırrını açıkladı. Üstelik yüz yıllar önce

ALPARSLAN DİYARI- Unutkanlığa karşı bilmeniz gerekenler. Birçok kişi tarafından bilinmeyen bu bilgiler günümüzde internet sayesinde hızla yayılmaya başladı.

 

Unutkanlık ciddi bir sorun. İbn-i Sina tarafından önerilen bir baharatın hafıza sorunlarına iyi geldiği ortaya çıktı.

 

Akşam gazetesi tarafından paylaşılan içerikte; İbn-i Sina tarafından önerilen baharatın mucizeleri sıralandı.

 

İbn-i Sina'nın 1000 yıl öncesinden tavsiye ettiği hardal, zeka gelişimine yararlı olabiliyor.

 


İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği hardal, aç karnına tüketildiği zaman zekayı artırmaya faydalı olabiliyor. Ayrıca ünlü hekimin tavsiye ettiği zeka açmaya yardımcı olabilen hardal, sağlık açısından farklı faydalar da sağlayabiliyor.


Ulusalpost.com'un derlediği habere göre; Hardalın faydaları oldukça çeşitlidir. İlk olarak, balgam önleyici özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde solunum yollarını rahatlatarak balgamın daha kolay atılmasını sağlar. Ayrıca sinüsleri açarak burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olur.

 

Hardalın başka bir kullanım alanı da suyuyla birlikte kulak ve diş ağrılarına karşı damla olarak kullanılmasıdır. Bu şekilde uygulandığında ağrıların hafiflemesine ve rahatlama sağlanmasına yardımcı olabilir.

 

Uyuz hastalığına karşı da hardalın faydaları bilinmektedir. Uyuzun neden olduğu kaşıntı ve kızarıklığı hafifletebilir ve tedavi sürecini destekleyebilir.


Hardal aynı zamanda yüz temizliği için de kullanılabilir. Derideki kanama izlerini yok ederek cilt tonunu düzenleyebilir ve daha sağlıklı bir görünüm kazandırabilir.

 

Ancak, hardalın bazı kişilerde alerji etkisi oluşturabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca, farklı bir sağlık problemi olan kişilerin veya alerjiye yatkın bireylerin hardal kullanmadan önce uzman bir doktora danışmaları önemlidir.

 


HABER MERKEZİ

 

 


26.10.2023 17:19