Hayvan sevgisini aşılamak için 4 kuzu aldı: Okulun eğlence kaynakları oldular

Öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için okul müdürü tarafından alınan 4 kuzu, adeta öğrencilerin eğlence kaynağı oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Yeşilce Mahallesi İlk ve Ortaokul Müdürü tarafından öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amaçla alınan 4 kuzu okul bahçesinde öğrenciler tarafından besleniyor.

 

 

 

 


AMAÇ ÇOCUKLARIN ÇOCUKLARIN OKULA GELDİĞİNDE SEVEBİLECEKLERİ, BİR ŞEYİN OLMASI

 

Yeşilce İlk ve Ortaokul Okul Müdürü Halis Şimşek, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için 4 adet kuzu aldığını ve onları okul bahçesinde beslediğini söyledi. Öğrencilerin kuzuları çok sevdiğini ifade eden Halis Şimşek, kuzuların adeta öğrencilerin maskotu haline geldiğini kaydetti. Sene başında kuzu aldıklarını belirten Okul Müdürü Halis Şimşek, çocukların okula geldiğinde sevebilecekleri, mutlu olabilecekleri bir şeyin olmasını amaçladıklarını dile getirdi. 

 

 

 

 

“SEVGİYİ GÖRDÜĞÜ ZAMAN SADAKAT GÖSTERİYOR”

 

Kuzuların okula neşe getirdiğini belirten Müdür Şimşek, “Öğrenicilerimizle sıcak ortamda baktığımız sevimli kuzular, sıcak ortama kısa sürede alıştı ve öğrencilerin maskotu haline geldi. Çocuklar teneffüs arasında bahçede kuzularla oynayarak ve eğlenerek zaman geçiriyor” dedi.

 

 

 

 

Kuzların sürekli öğrencilerin peşinden koşturduğunu ifade eden Şimşek şöyle konuştu, “Bunlar sevgiyi gördüğü zaman sadakat gösteriyor. Bunun için önümüzdeki süreçte proje yapacağız. Tarım Müdürlüğünden görevlileri getirdik. Çocuklara hayvancılığın faydalarını anlatılar. Bildiğiniz gibi kuzulardan bulaşan her hangi bir hastalık yok. Çocuklar için tehlikesi yok. Aslında köylülerle anlaşırsak bunu geliştirebiliriz. Biz bu konuda ticaret yapmayı düşünmüyoruz. Tek amacımız çocukların mutlu olmasıdır.”

 

 

 


“FASULYE, BİBER SALATALIK, KABAK VE PATLICAN EKTİK”

 

Öğrencilerle birlikte Mayıs ayında okulun atıl durumdaki 500 metrekare alanında sebze ektiklerini hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti: “Burada fasulye, biber salatalık, kabak ve patlıcan ektik. Bunların bakımını öğrencilerimizle birlikte yaptık. Şu anda hasadına başladık. Elde ettiğimiz ürünleri çevremizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bizim amacımız çocuklarımızın hayvanları sevebilmesi, tarımı öğrenebilmesi, eğitimle birlikte bunları yapılıyor olmasıdır.”

 


Öğrencilerden Zeynep Pala ise, kuzuları çok sevdiklerini belirterek, “Özellikle ders dışında gelip kuzularla oynuyoruz. Artık onlarla arkadaş olduk. Okulumuzun maskotu oldular, onlara bağlandık. Burada hem hayvancılığı öğreniyoruz hem de tarımı” şeklinde konuştu.


HABER: HARUN SEÇKİN


30.09.2023 12:55