Hasköy’de gençlerin yeni mekanı: GSB tesisleri!

Muş'un Hasköy ilçesine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen tam donanımlı spor kompleksi ve Gençlik Merkezi, gençlerin yoğun ilgisini çekiyor. İlçede yaşayan gençler, spor salonu ve Gençlik Merkezi'ni aktif olarak kullanıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muş il merkezi ve tüm ilçelere kazandırılan spor tesisleri, stadyumlar, Gençlik Merkezleri ve yüzme havuzları, gençlerin en çok vakit geçirdiği mekanlar arasında yer aldı. Bu kapsamda Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Hasköy’de bulunan Gençlik Merkezi ve spor salonunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Taşdemir, spor salonunda ve Gençlik Merkezi’nde bulunan gençlerle sohbet ederek, onların isteklerini dinledi.

 

 

 

TESİSLER GENÇLERİN HİZMETİNDE

 

 

 

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Hasköy’e kazandırılan spor salonu ve Gençlik Merkezi hakkında yaptığı açıklamada, bakanlığın desteğiyle il genelindeki tüm ilçelere spor tesislerinin kazandırıldığını belirtti. Taşdemir, "Hasköy’deki kapalı spor salonu ve Gençlik Merkezi, gençlerimizin hizmetindedir. Gençlerin buraları doldurması bizim çalışma azmimizi artırıyor," dedi.

 

 

 

Ayrıca, Hasköy’e nizami ölçülerde bir sentetik saha yapıldığını ve bunun ilçenin spor altyapısına kazandırıldığını belirten Taşdemir, bu tesisin birçok amatör spor kulübüne hizmet verdiğini ifade etti. Kapalı spor salonunun voleybol, basketbol, badminton, güreş, tekvando, karate ve boks gibi birçok spor branşına ev sahipliği yaptığını vurgulayan Taşdemir, burada yetişen sporcuların gelecekte milli takımlarda yer alarak Türkiye'nin sporuna katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

 

 

KÜLTÜR VE SANATLA İÇ İÇE BİR GENÇLİK

 

 

 

Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kültürel etkinliklere de dikkat çeken Taşdemir, "Gençlik Merkezi’nde bağlama, gitar, resim, ebru, ahşap boyama ve oymacılık gibi birçok kurs açtık. Hasköy gençliği, sporun yanı sıra sanat ve kültürle iç içe olacak," dedi.

 

 

Taşdemir, ilçede zararlı alışkanlıklardan uzak, sporla ve kültürel faaliyetlerle dolu bir gençlik yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, tesislerin bu amaca hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

 

SAMİ DEMİR


22.10.2024 13:42