Hasköy çocuk parkları tehlike saçıyor! Vatandaş tepkili: Park için Muş’a gidiyoruz

Hasköy'de çocukların eğlendiği, vatandaşların sosyalleştiği 2 parkın oyun grupları ve spor aletlerinin yıpranmış halde olması tepkiye neden oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Hasköy ilçesi’nde 2017 yılında yapımlarına başlanan çocuk parkları bazı vatandaşlar tarafından hor kullanılması ve belediye tarafından bakımlarının zamanında  yapılmaması nedeniyle yıprandı. Parkların son hali dikkatlerden kaçmadı. 

 

 

 

 

KİMİ KIRIK, KİMİ BAKIMSIZ…

 

Şehir magandalarının kırıp döktüğü oyun parkı ve spor aletlerinin yanı sıra, parkta bulunan oyun grupları ve spor aletlerine hiç bakım yapılmaması adeta tehlikeye davetiye çıkartıyor. Parktaki aletlerin kırık kimilerinin de bakımsızlıktan paslandığını söyleyen vatandaşlar, parkın bu haliyle çocuklar için tehlike olduğunu ifade ediyorlar.

 

 

 

 

“PARKLARIN GÜVENİLİR VE KULLANIŞLI BİR HALE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Parka yakın evlerde yaşayan mahalle sakinleri, parkın modern, güvenilir ve kullanışlı bir hale getirilmesini istedi. Güvenliği olmayan oyun grupları ve spor aletlerini çocuklarını bindirmekten çekinen Rabia Gürkan, "Hasköy’de bulunan tüm parklar kırık dökük ve pas içinde. Çocuklarımız için hiç güvenli değil. Ben çocuğumu içim rahat bir şekilde parka götüremiyorum. Çocuğumu haftada birkaç kez Muş merkeze park için götürüyorum ama bu da çok yorucu oluyor. Biz anneler yetkililerden parkların güvenilir ve kullanışlı bir hale getirilmesini istiyoruz" dedi. 

Haber: Kader Akçil

 

 

 


16.09.2023 10:21