Gram altın fiyatında flaş gelişme! Bir ay sonra bu seviyeyi görecek....

Para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk FED kararı ile yeniden hareketlenen gram altının yılsonunda göreceği seviyeyi açıkladı. Yıldırımtürk, "Bundan sonra dış piyasada biraz daha güçlü görünüm kendini gösterecek diye düşünüyorum" dedi

ALPARSLAN DİYARI- Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, FED’in faiz kararının ardından, altının yılsonunda göreceği zirveyi açıkladı.

 


Altın fiyatları son günlerde yükselişini sürdürürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten ons ve gram altın hakkında çarpıcı açıklamalar geldi. Altının en güven veren yatırım aracı olduğuna işaret eden Yıldırımtürk, yatırımcıyı uyardı.

 


FED'in faizleri sabit bırakma kararının ardından gelişmeleri değerlendiren Yıldırımtürk, altının madenden çıkma fiyatının da yükseldiğini belirterek gram altının ne kadar olacağını açıkladı.

 


Ons altında 1985 doların önemli bir eşik olduğunu ve bu seviyenin geçilmesi durumunda ons altının 2 bin doların üzerinde olmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldırımtürk, "Altının dış piyasada biraz daha güçlü görünümü bundan sonra kendini gösterecek gibi düşünüyorum" dedi.

 

"MADENDEN ÇIKIŞ FİYATI DA ARTTI "

 

Altının madenden çıkma fiyatında da artışlar olduğunu dile getiren Yıldırımtürk, "Hem enerji hem lojistik hem de işçi ücretleri gibi. Bazı ocaklarda da daha derinden çıkarıldığı için maliyet yüksekliği var" dedi.


Yıldırımtürk, faiz artırımlarına rağmen dünyada enflasyonun halen söz konusu olduğunu belirterek, "Bu arada Merkez Bankaları rezerv çeşitlendirme çerçevesinde zaman zaman altın aldıklarını görüyoruz. Özellikle jeopolitik gerginlikler nedeniyle petrol fiyatlarının bir anda yükselmiş olması da enflasyona yansıması söz konusu. Özetleyecek olursak altın bundan sonra destek alacak gibi görünüyor" dedi.

 

“GRAM ALTININ YIL SONUNDA 2 BİN SEVİYELERİNİ GÖRMESİ MÜMKÜN”

 

Altının güven verici olduğu için önünün açık olacağını kaydeden Yıldırımtürk kısa vadede ons altının 2075 - 2150 dolar seviyelerine doğru gideceğini tahmin ettiğini belirtti.

 

YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalında konuşan Yıldırımtürk gram altın hakkında ise, "1860 lira olan gram altının 1900 - 2 bin TL seviyelerini sene sonunda görmesi mümkün gibi görünüyor" diye konuştu.


HABER MERKEZİ

 

 


04.11.2023 11:36