Glutensiz beslenme kesilince Malazgirt ve Bulanık’taki hastalar mağdur oldu!

Muş Belediyesi’nin el değiştirmesinin ardından ilçelere gönderilen çölyak hastası destek paketlerinin kesintiye uğradığı iddia edildi. Çölyak hataları yeni dönemde de belediyeden destek bekliyor…

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta belediye başkanlığı seçiminin ardından Malazgirt ve Bulanık başta olmak üzere ilçelerdeki çölyak hastalarının halk ekmek fabrikasından gelen özel çölyak keki ve ekmeğinin kesildiği ileri sürüldü. 

 

Her hafta düzenli olarak çölyak derneği aracılığıyla ilçelere halk ekmek fabrikası üzerinden gönderilen destek paketlerinin yeni dönemde verilip verilmeyeceği merak konusu.

 

İlçelerdeki çölyak hastaları başvuru halinde halk ekmekten glutensiz ürünleri alabilse de her hafta Muş il merkezine gidip gelmeleri sorun teşkil ettiğinden eskisi gibi her hafta ilçelere Muş belediyesi tarafından ulaştırılması talebinde bulundular.

 

Çölyak hastalarının sayısı her geçen gün artarken yerel yönetimlerin verdiği destekler önem arz ediyor.

 

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

 

Çölyak hastalığı, ince bağırsağı etkileyen otoimmün bir hastalıktır. Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olan glutene karşı hassasiyeti olan kişilerde görülür. Çölyak hastalığı olan kişiler gluten içeren yiyecekler tükettiğinde, bağışıklık sistemi bu proteine saldırarak ince bağırsağın iç duvarına zarar verir. Bu hasar, besinlerin emilimini zorlaştırır ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

 

ÖZEL HABER: VEYSEL EŞİN


25.05.2024 08:34