Genel Başkan Gazi Emrullah Aktaş'tan sert tepki: Tecrit tartışmaları haddini aşmaktır

Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan müebbet hapis cezası almış olan Abdullah Öcalan için yapılan "tecriti kaldıracağız" açıklamalarına Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden sert tepki geldi.

ALPARSLAN DİYARI - Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gazi Emrullah Aktaş, "yapılan açıklamaların Türk milletinin acı dolu hafızasında derin yaralar açtığını belirtti.

 

Genel Başkan Aktaş, yaptığı basın açıklamasında, bu tür taleplerin "barış" adı altında dile getirilmesinin gerçek anlamda barış arayışı olmadığını, aksine terör suçlarına kılıf bulma girişimi olduğunu ifade etti.

Aktaş, barışın Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne olan bağlılıkla mümkün olabileceğini vurguladı.

 

 

"ŞEHİTLERİN EMANETİ BU TOPRAKLAR KİRLETİLEMEZ"

 

Aktaş, Türkiye’nin teröristlerin serbest bırakılması gibi taleplerle bölünmeye çalışılmasına karşı, milletin sağduyusu ve adaletin gücünün her daim karşılık vereceğini ifade etti. Açıklamasında, "Bu topraklar, şehitlerimizin emaneti. Hiçbir terör destekçisi söylemi bu emaneti kirletemez," diyerek Türk milletinin birlik ve beraberliğine yönelik tehditlere karşı her zaman dik duracaklarını belirtti.

 

Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Emrullah Aktaş, söz konusu açıklamaların toplumu bölmeye yönelik bir girişim olduğunu ve milletin değerlerine saygısızlık edildiğini kaydetti. "Türk milleti, her türlü bölücü girişime karşı vatanına sahip çıkmaya devam edecek," diyen Aktaş, bu tür girişimlerin hukuk önünde de karşılıksız kalmayacağını sözlerine ekledi.

 

Aktaş'ın açıklaması, Türkiye’nin birliğine ve huzuruna yönelik tehditlere karşı kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiği mesajını güçlü bir şekilde vurguladı.

 

HABER MERKEZİ

 


15.10.2024 16:52