Gazeteciler Birliği Vali’yi ziyaret etti

Gazeteciler Birliği Valiyi Ziyaret Etti, Yerel Basının Şehrin gelişimine katkısı konusu Masaya Yatırıldı"

 

ALPARSLAN DİYARI-Muş Gazeteciler Birliği Başkanı ve Alparslandiyari.com muhabiri Tuncay Çanga, yönetim kurulu üyeleri Yunus Emre Gökarslan ve Alparslandiyarı gazetesi yazı işeri müdürü Sinan Balkaya ile birlikte önceki gün saat 16:00’da Vali Avni Çakır’ı makamında ziyaret etti.

 

 Ziyarette, yerel basının şehrin gelişimine katkısı, yerel basının karşılaştığı zorluklar ile basın ile bürokrasi arasında iletişim ve koordinasyon gibi konular ele alındı.

 

Birlik Başkanı Çanga, şehrin gelişimine katkı sağlayacak her konuda iletişime sonuna kadar açık olduklarını ifade ederek, amaçlarının salt eleştirel bir habercilik anlayışından öte doğru olanın yapılmasına katkı sunmak olduğunun altını çizdi.

Gazeteciler Birliğinin tek gayesinin Muş olduğunu, dolayısıyla topyekün bir birliktelikle Muş’u daha ileri taşıma noktasında herkesten daha çok sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade eden Çanga, “Biz isteriz ki ülkenin en başarılı Valisi bizim Valimiz olsun, biz isteriz ki en başarılı bürokratlar bizim bürokratlarımız olsun, çünkü herkes bizim şehrimize hizmet ediyor. Hizmet eden herkesin sonuna kadar yanında, arkasındayız. Muş’a geldiğiniz günden bu yana oluşan olumlu ve ılımlı tabloyu sokakta da görüyoruz. Bu şehrin birer vatandaşları olarak insanlarımızla geliştirdiğiniz sıcak diyalog nedeni ile sizlere teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” dedi.

 

 

Vali Avni Çakır ise basının önemli bir kamu görevi üstlendiğini vurgulayarak, gazetecilerin şehrin gelişiminde ve tanıtımında önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

 

Ziyaret sırasında, yerel basının daha etkin bir şekilde çalışabilmesi için yapılabilecekler konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Vali Çakır, basınla işbirliği içinde çalışmaya önem verdiğini ve yerel basının güçlenmesi için her türlü desteği vereceğini söyledi.

 

Ziyaret, basın ve valilik arasında karşılıklı saygı ve işbirliği ortamında geçti.

 

HABER VEYSEL EŞİN


24.10.2024 12:33